Архів
Четвер,
23 серпня 2018 року

№ 64 (19611)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша поштаВербиченька

Добрий господар

Добірку підготувала Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Порятунок помідорів

ТРИВАЛА дощова погода, що стояла в Україні, вносить корективи в процес збору врожаю. Аби допомогти томатним кущам швидше віддати врожай, не треба чекати, поки плоди повністю достигнуть чи почнуть уражуватися грибковими хворобами. Їх можна зняти бурими і обробити гарячою водою.

Для цього слід звільнити стіл та застелити його сухою тканиною. Зібрані плоди скласти у відро, залити водою, нагрітою до 60-700С, щоб були повністю занурені. Витримати 2 хвилини.

Воду зливаємо і розкладаємо томати на столі, чекаємо повного висихання.

Після цього складаємо помідори до повного дозрівання в суху тару і ставимо в затемнене місце.

Версія для друку          До списку статтей

ДЕКОРАТИВНІ ставочки на обійсті вже давно не дивина. Але ж їх можна використовувати і для одержання прибутку. Скажімо, вирощуючи коропів. До того ж це така цікава справа. А ми розповімо, з чого почати та про що турбуватися надалі.

Думки стосовно кормових добавок у селян різні. Одні вважають їх корисними, інші ставляться насторожено. Тож тема вже, так би мовити, напрошувалась. Отже, які є препарати та для чого і як вони застосовуються у хліві й на пташиному подвір’ї. Втім, відразу застереження: щоб не було негативних наслідків, слід ретельно дотримуватися рекомендованих норм.

А заголовок ще одного матеріалу, взятий із вірша Антоніни Грицаюк, скаже сам за себе. Мова про півонії, які саме пора розсаджувати. А це така квітка, яка може довго «сидіти», не бажаючи розквітати, а якщо вже зацвіте, то зазвичай залишається з нами на все життя. Тож чим досягається останнє?

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове