Архів
П’ятниця,
10 серпня 2018 року

№ 61 (19608)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Європейський блокуючий регламент

ЄВРОСОЮЗ увів у дію закон про блокування на своїй території санкцій США щодо Ірану.

Докладніше...
Слідство завершено

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Уряд запросив у РФ екстрадицію двох росіян, підозрюваних в отруєнні Скрипалів.

Докладніше...
Західний вектор зовнішньої політики

МОЛДОВА подасть заявку на вступ до ЄС уже цього року.

Докладніше...
Удар у відповідь

ІЗРАЇЛЬ атакував 12 об’єктів бойовиків у секторі Гази.

Докладніше...
Мости взаєморозуміння

ПІВНІЧНА КОРЕЯ створила переговорну групу для налагодження діалогу з Японією.

Докладніше...
Знайомі вимоги

ІРАН. Тут знову спалахнули протести проти дорожнечі життя і девальвації національної валюти.

Докладніше...
Громадянство як винагорода за мужність

ТАЇЛАНД. Урятованим із печери підліткам і їхньому тренеру надали громадянство.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Корисно знати

Подбайте про печінку

Микола ЮРЧИШИН.

ВІД ФУНКЦІОНАЛЬНОГО стану печінки залежать наші здоров’я і самопочуття. Одним словом — якість життя.

— Здебільшого печінку лікують лише жовчогінними препаратами, не знаючи, що вона, як гранат, складається з красивих багатофункціональних клітин — гепатоцитів, — розповідає лікар-невролог, фахівець зі східної медицини В.В. Болсун. — Я ж своїм пацієнтам пропоную засіб для підтримання й відновлення клітин печінки — курячу печінку. Вона готова й, наголошую, жива фабрика ферментів, вітамінів. Карсил та інші препарати, що містять ферменти, не йдуть із нею в жодне порівняння. Бо куряча свіжа печінка — це жива тканина. Але її потрібно не смажити чи варити, а... маринувати. Помити 300 грамів, розрізати навпіл і замочити в холодній воді, щоб вийшли кров і жовч. Тим часом готуємо маринад. Для цього потрібні свіжа цибулина, по можливості — тертий свіжий імбир або хрін (1 столова ложка), зубчик часнику, чебрець чи базилік (краще свіжий), чорний запашний перець — за смаком, 1 столова ложка соняшникової (або іншої) олії. Не солимо! У скляній банці (достатньо 1 л) маринуємо печінку. Ставимо в холодильник — і за годину недорогий, але дуже корисний лікувальний засіб готовий.

Для ліпшого засвоєння та як гарнір використовують варену моркву. Викладають на тарілку по дві ложки печінки з маринадом і морквяного пюре, можна скропити яблучним оцтом. Виходить дуже смачна й цілюща страва. Їсти дуже повільно, вслухаючись у гаму всіх відчуттів.

Володимир Васильович переконаний: ця страва значно поліпшить процеси травлення й запустить механізм оновлення клітин печінки за законом тканинної терапії, за законом подібності. Зберігають мариновану печінку в холодильнику не більш як два дні.

Крім того, для підтримання нормальної роботи печінки, її клітинок В. Болсун радить скористатися лікарськими рослинами. Наприклад, такими, як цмин та кукурудзяні приймочки.

Відвар цмину: 10 г сухих суцвіть залити 200 мл гарячої води й витримати на водяній бані 30 хвилин. Зняти, відцідити й довести об’єм перевареною водою до 200 мл. Пити по 0,5 склянки два-три рази на день за 15-20 хвилин до їди. Після двох-трьох тижнів цмин змінити на кукурудзяні приймочки.

Настій приймочок: столову ложку сухої сировини залити 250 мл окропу, настояти годину, процідити й пити по чверті склянки три-чотири рази на день перед їдою. Курс — два тижні.

Є й деякі застереження. Цмин не рекомендується приймати вагітним і людям із підвищеним артеріальним тиском.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Перспективна альтернатива
Читати
Де більше заробляють, там більше платять
Читати
Небезпека для пасажирів
Читати
Гроші трудових мігрантів
Читати
За наше жито...
Читати
Ліси зникають
Читати
Феміда — в глибокій кризі
Читати
Виявляється, багатіємо
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове