![]()
Квасоля в поліетиленових пляшках КВАСОЛЮ на зерно знімають вибірково, після пожовтіння стручків. Краще робити це вранці. За день рани на рослині встигнуть підсохнути, а відтак зменшиться вірогідність проникнення грибкових хвороб. Після повного дозрівання стручків рослини не варто висмикувати з корінням. Залиште їх на грядці до пізньої осені. Бульбочкові бактерії продовжать свою роботу — вони збагачують ґрунт азотом. Після квасолі на цьому місці добре ростимуть овочі без унесення азотних добрив. Під час зберігання квасолі у ній часто заводиться квасолева зернівка. Імовірність пошкодження зерна цим шкідником зменшиться, якщо дрібностручкові сорти зберігати в снопах, а велику — в стручках. Лущена квасоля надійно захищена в поліетиленових пляшках, щільно закручених пробками. |