П’ятниця, 10 серпня 2018 року № 61 (19608)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19608/print.php?n=39773

Желе з чорноплідної горобини

ПЛОДИ чорноплідної горобини гарно вимийте, засипте в казанок або миску (в чому будете готувати желе), залийте гарячою водою і поставте на вогонь.

Коли закипить, вогонь зробіть тихішим і почекайте, поки ягоди не розм’якнуть. Відтак їх треба процідити або віджати крізь марлю, складену вдвічі. Суміш засипають назад у миску і додають цукор. На дуже малому вогні слід дочекатися, поки цукор не розчиниться повністю. Потім потрібно кип’ятити ще хвилин 15-20.

Ось це вже і буде желе. Його гарячим можна розлити і закатати, а можна вилити в мисочку і залишити до остигання. Дивлячись для чого ви готуєте желе. Якщо на зиму, то закатують у стерилізовані банки. Для споживання зараз можна залишити в мисці або в скляній банці, накривши капроновою кришкою.

На один кілограм ягід беруть 0,5 л води і 600-700 г цукру.