![]()
Желе з чорноплідної горобини ПЛОДИ чорноплідної горобини гарно вимийте, засипте в казанок або миску (в чому будете готувати желе), залийте гарячою водою і поставте на вогонь. Коли закипить, вогонь зробіть тихішим і почекайте, поки ягоди не розм’якнуть. Відтак їх треба процідити або віджати крізь марлю, складену вдвічі. Суміш засипають назад у миску і додають цукор. На дуже малому вогні слід дочекатися, поки цукор не розчиниться повністю. Потім потрібно кип’ятити ще хвилин 15-20. Ось це вже і буде желе. Його гарячим можна розлити і закатати, а можна вилити в мисочку і залишити до остигання. Дивлячись для чого ви готуєте желе. Якщо на зиму, то закатують у стерилізовані банки. Для споживання зараз можна залишити в мисці або в скляній банці, накривши капроновою кришкою. На один кілограм ягід беруть 0,5 л води і 600-700 г цукру. |