Архів
Середа,
7 березня 2018 року

№ 18 (19565)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша поштаВербиченька
  • За рубежем
Перемогли євроскептики і друзі РФ

ІТАЛІЯ. Прем’єр-міністр іде у відставку через провал його партії на парламентських виборах.

Докладніше...
Нарешті є «велика коаліція»

НІМЕЧЧИНА. Соціал-демократи підтримали створення коаліції з правоцентристським блоком Ангели Меркель.

Докладніше...
Македонські пристрасті

У МАКЕДОНІЇ відбуваються масові протести проти перейменування країни.

Докладніше...
Заручники воєнного конфлікту

СИРІЯ. У Східну Гуту прибула автоколона з гуманітарною допомогою від ООН.

Докладніше...
Політичний маневр

ІЗРАЇЛЬ оголосив про готовність до прямих переговорів із Палестиною.

Докладніше...
Криза у верхах загострюється

СЛОВАЧЧИНА. Резонансне вбивство журналіста, який звинуватив уряд у корупції, спровокувало політичну кризу.

Докладніше...
Знову трусонуло

ІРАН. На півночі стався землетрус магнітудою 5,0.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Продовження теми

«Фартовий» агромагнат порушив слово

Віталій НАЗАРЕНКО.

Чернігівська область.

У понеділок, 26 лютого, Талалаївський районний суд ухвалив рішення розпочати розгляд позову директора ПСП «Фортуна» Івана Пащенка з с. Южного Ічнянського району до Людмили Черкас із с. Українського Талалаївського району. Місцевий агромагнат вимагає повернути йому 44 тисячі 188 гривень 99 копійок, які він начебто помилково сплатив платіжним дорученням. А жінка стверджує, що ці гроші — відшкодування збитків, завданих через самовільне захоплення сільгосппідприємством її земельної ділянки.

ПРО КОНФЛІКТ жителів Українського та Івана Пащенка ми вже писали. Нагадаємо: торік селяни заявили про самовільне загарбання власником підприємства їхніх земельних паїв. Ішлося про більш ніж 120 гектарів на території Української сільської ради. Слушність звинувачення пайовиків офіційно підтвердили представники Головного управління Держгеокадастру в Чернігівській області в результаті перевірки. Директору ПСП «Фортуна» було надіслано приписи на 31 земельну ділянку. Власник агропідприємства мав у 30-денний термін усунути виявлене порушення земельного законодавства, тобто звільнити зайняті ним сільгоспугіддя. Одначе він не збирався цього робити, тож ситуація загострилася настільки, що в неї втрутилися депутати Чернігівської обласної ради.

Зрештою 22 серпня 2017 року було підписано двосторонній меморандум між власником «Фортуни» та селянами. Згідно з документом, підприємство зобов’язалося: виплатити 24 власникам паїв збитки в розмірі 10 тисяч гривень за гектар; до 10 вересня звільнити землі та поставити межові знаки; укласти акт передачі земельних ділянок за їх місцезнаходженням. Цей компроміс письмово засвідчили ще й заступник голови обл-ради Арсен Дідур, у чиєму кабінеті було досягнуто домовленості, та керівник обласного осередку Аграрної партії України і її фракції Сергій Гайдай.

За словами Людмили Черкас, більшість умов агропідприємство виконало, хоча деякі із запізненням. Люди дали змогу господарству зібрати з їхніх полів збіжжя, одначе так і не дочекалися встановлення межових знаків. На свою земельну ділянку Людмила Григорівна зайшла самостійно. Здавалося б, усе нормалізувалося, ситуація влаштовує всіх — як кажуть, і вовки ситі, й вівці цілі. Аж тут на тобі — власник «Фортуни» Іван Пащенко вирішив, що помилково перерахував гроші!

Що керує діями та думками власника агропідприємства, важко уявити. Ще важче зрозуміти, на що він сподівається в суді, адже в платіжці про призначення платежу чорним по білому написано: «Орендна плата та упущена вигода за самовільне захоплення відповідно угоди від 22.08.2017 року».

Отже, місцевий агромагнат не просто порушив слово, яке він письмово і публічно дав людям, а й ініціював судовий процес. Немає жодних сумнівів у тому, що всі підписанти меморандуму виступлять свідками під час розгляду позову.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Щоб студенти не мерзли
Читати
Обіцяють додати
Читати
I військовим теж
Читати
Ризикуємо програти
Читати
Грипують жорстко
Читати
Смачний експорт
Читати
Спродалися
Читати
Позбавляють себе життя
Читати
Хто ласий до нашого м’яса
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове