Архів
П’ятниця,
16 лютого 2018 року

№ 13 (19560)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Грабують, підвищуючи тарифи

ГАЗОВІ магнати знову підняли тарифи для населення, мовляв, це своєрідний стимул для економії, а економія енергоресурсів — головна мета країни. Ми й самі це добре розуміємо, але бачимо й те, що новітні скоробагатьки себе при цьому не обділяють і самі не економлять. Щоб побільше здерти з людей, додають до квитанцій рекомендований платіж, вигадали встановлення загальнобудинкових лічильників газу. В результаті перерахунку багато хто, кому надавалась субсидія, став боржником.

Біда в тому, що наші владці не патріоти країни. Їхні маєтки і гроші за кордоном. І на випадок чергового невдоволення людей вони спокійнісінько полишать Україну. А поки при владі — грабують, підвищуючи тарифи на все. Звісно, навіщо вкладати в економіку, будувати заводи, впроваджувати нові технології? Це ж витрати.

Євген ОДАРЧЕНКО.

Харківська область

 

Не в захваті від інформації в пресі, де подаються статистичні дані про українців, які виїхали за кордон, про кількість, що залишилась, і скільки їх буде 2050-го. Правду кажучи, я не розумію таких людей і називаю їх не інакше як «утікачами». Тому хай собі їдуть, якщо їм Україна набридла. Одна річ, коли люди їдуть на сезонні роботи й повертаються додому, заробивши грошей та набравшись досвіду, інша — коли втікають, бо їм тут усе не так і не хочуть докласти зусиль, аби щось змінити на краще. Та вони не враховують того, що в розвинених країнах нас ніхто не чекає. Ми для них назавжди залишимось емігрантами.

Лідія ОРЛОВА.

м. Київ.

 

До моєї хати так і не дійшла цивілізація, тож у ХХІ ст. і досі без газу. Раніше переймався, а з нинішніми захмарними цінами на блакитне паливо вже змирився. Хоча обігріти взимку дровами хату теж недешево. Машина таких коштує чотири тисячі гривень, а на опалювальний сезон потрібно дві. Не можеш купити — замерзай. Образливо до сліз за таких немічних, як сам. Віддав своє здоров’я для розбудови держави, а тепер нікому не потрібний. За свою мізерну пенсію ні полікуватися, ні прожити не можу.

Іван ДРАЖАН.

с. Моринці

Корсунь-Шевченківського району

Черкаської області.

 

Кажуть, підвищили пенсії тим, хто мав високий заробіток. А хіба ми, діти війни, ті, що підлітками орали землю, запрягаючись у плуги, вручну сіяли, косили і в’язали снопи, затим ціпами молотили, віяли, крутили, не заслужили на гідну старість? Ми ж не байдикували, а щодня тяжко працювали в полі, на фермі. Хто з нас дожив до цього часу, стали каліками, але лікуватись нам ні за що. Сучасні реформатори докладають зусиль, аби якомога швидше зжити нас зі світу. Найогидніше, що вони й наших онуків пустили з торбами по світу, позбавляючи їх світлого майбутнього на рідній землі.

Григорій ОВЧАРЕНКО.

Каланчацький район

Херсонської області.

 

Іноді від зіставлення фактів волосся на голові стає дибки. Ось черговий парадокс: у найбіднішої держави Європи (Україна посіла сьоме місце в міжнародному рейтингу бідності країн) — найбагатший Президент (Петро Порошенко увійшов до десятка найбагатших учасників Всесвітнього економічного форуму в Давосі). Чим біднішими стаємо ми з вами, тим заможнішою — правляча еліта. Іншого способу накопичення капіталу вона не знає.

Іван СКОРОМНИЙ.

с. Верхня Терса

Гуляйпільського району

Запорізької області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове