Архів
П’ятниця,
7 липня 2017 року

№ 52 (19497)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Перемо подушки

З ЧАСОМ на подушках з’являються жовті плями від поту, всередині накопичується пил і сміття. Купувати нові хоча б раз на рік — велика розкіш. Тому за ними потрібно доглядати, й коли це краще робити, як не влітку?

Багато хто в селі вже має автоматичну пральну машину. Не бійтеся нею скористатися, щоб надати постільним речам первозданний вигляд.

Цей метод підійде для подушок з різними наповнювачами — бавовняним, пуховим і синтетичним.

Зніміть наволочки — їх потрібно прати окремо. Якщо на ваших подушках є спеціальні чохли, періть їх також окремо.

Покладіть подушки в пральну машину. Краще відразу дві, так машинка зберігатиме баланс, і речі не битимуться об стінки. Додайте мийний засіб. Щоб ефективно відбілити подушки і позбутися жовтизни, змішайте склянку прального порошку, склянку відбілювача і півсклянки бури. Під час прання в барабан можна кинути спеціальні кульки, щоб пух не збився.

Процес прання має відбуватися тільки в делікатному режимі, інакше подушки назавжди зіпсуються. Потрібно також передбачити два цикли полоскання, позаяк пір’я вбирає хімічні речовини із засобу для прання. Додаткове полоскання зведе кількість «хімії» до мінімуму.

Якщо в машині є сушка, то й вона має проходити в делікатному режимі. Більше того — протягом сушіння слід зупиняти машинку кілька разів, щоб збити подушки, й знову продовжити процес звільнення од вологи.

Версія для друку          До списку статтей

РЯСНІ дощі, що пронеслися над країною, напоївши вдосталь спраглу землю, на жаль, можуть завдати шкоди майбутньому врожаєві. Мова про поширені захворювання городини. І наша праця піде нанівець, а ми ж плекали кожний рядочок, поливали за спеки, підживлювали, боролись із бур’янами і шкідниками. Тож на часі озброїтися знаннями проти напасті. В наступному куточку зупинимося детально, як зарадити лихові та вилікувати, зокрема, ягідники і квасолю. А заразом поділимося досвідом вирощування баклажанів. Виявляється, це не так і важко, бо синенькі не такі примхливі, як солодкий перець, і мають сильнішу кореневу систему.

Мабуть, не знайдеш в селі господині, яка не тримала б хоч кілька курочок, а то й півника. Аякже, свіже яйце дітям та онукам. Та буває, що не встигнеш забрати у несучки його неушкодженим — одразу розкльовує. От жіночка з Кіровоградщини й просить розповісти, як облаштувати гніздо таким чином, щоб завадити курці робити шкоду.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове