П’ятниця, 7 липня 2017 року № 52 (19497)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19497/print.php?n=36058

Перемо подушки

З ЧАСОМ на подушках з’являються жовті плями від поту, всередині накопичується пил і сміття. Купувати нові хоча б раз на рік — велика розкіш. Тому за ними потрібно доглядати, й коли це краще робити, як не влітку?

Багато хто в селі вже має автоматичну пральну машину. Не бійтеся нею скористатися, щоб надати постільним речам первозданний вигляд.

Цей метод підійде для подушок з різними наповнювачами — бавовняним, пуховим і синтетичним.

Зніміть наволочки — їх потрібно прати окремо. Якщо на ваших подушках є спеціальні чохли, періть їх також окремо.

Покладіть подушки в пральну машину. Краще відразу дві, так машинка зберігатиме баланс, і речі не битимуться об стінки. Додайте мийний засіб. Щоб ефективно відбілити подушки і позбутися жовтизни, змішайте склянку прального порошку, склянку відбілювача і півсклянки бури. Під час прання в барабан можна кинути спеціальні кульки, щоб пух не збився.

Процес прання має відбуватися тільки в делікатному режимі, інакше подушки назавжди зіпсуються. Потрібно також передбачити два цикли полоскання, позаяк пір’я вбирає хімічні речовини із засобу для прання. Додаткове полоскання зведе кількість «хімії» до мінімуму.

Якщо в машині є сушка, то й вона має проходити в делікатному режимі. Більше того — протягом сушіння слід зупиняти машинку кілька разів, щоб збити подушки, й знову продовжити процес звільнення од вологи.