Вівторок, 22 жовтня 2024 року № 43 (20087)
http://www.silskivisti.kiev.ua/20087/print.php?n=54652

Капуста на зберіганні

ДЛЯ тривалого зберігання обирають тільки пізньостиглі сорти. Їх легко впізнати за темно-зеленим забарвленням, головки тверді, листки не розпадаються. Покривних листків має бути чотири-п’ять штук, і головка має бути обрізана з виступом на 2-3 см.

Чудовий ефект дає припудрювання капусти подрібненою крейдою. Вона, як і захисне листя, не дасть потрапити бактеріям усередину.

Також важливу роль відіграють вентиляція і температура повітря у приміщенні. Оптимальна — не вище 3 градусів тепла. Між капустинами має бути невелика відстань, а ще краще обгорнути кожну в свіжу газету. Друкарська фарба дезінфікує і запобігає розповсюдженню гнилі з однієї головки на іншу.