Версія для друку До списку статтей Капуста на
зберіганні ДЛЯ тривалого зберігання обирають
тільки пізньостиглі сорти. Їх легко впізнати за темно-зеленим забарвленням,
головки тверді, листки не розпадаються. Покривних листків має бути чотири-п’ять
штук, і головка має бути обрізана з виступом на 2-3 см. Чудовий ефект дає припудрювання капусти
подрібненою крейдою. Вона, як і захисне листя, не дасть потрапити бактеріям
усередину. Також важливу роль відіграють вентиляція і
температура повітря у приміщенні. Оптимальна — не вище 3 градусів тепла. Між
капустинами має бути невелика відстань, а ще краще обгорнути кожну в свіжу
газету. Друкарська фарба дезінфікує і запобігає розповсюдженню гнилі з однієї
головки на іншу. Версія для друку До списку статтей | СЕЛЯНИ, а також власники дач і садів
знають, скільки сил і часу займає боротьба з бур’янами та шкідниками. Відмінною
альтернативою традиційному способу обробітку ґрунту і вирощування рослин є
підхід до землеробства без використання механічних засобів роботи на землі та
хімії. Дотримуючись нескладних принципів, можна не тільки заощадити зусилля, а
і збільшити врожайність та поліпшити екологію. А в чому полягають принципи
органічного землеробства, поговоримо в наступному куточку. Останніми роками на присадибах набуло
великого поширення захворювання плодових на чорний рак. Просто-таки епідемія!
Скрушно спостерігати, як ця хвороба уражує стовбури, гілки, листя, квіти, плоди
яблунь, зрідка — груш та кісточкових. Треба діяти, і то терміново, ще восени,
поки є час. Подамо перелік конкретних заходів. |