![]() |
|
|
||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Манка в котлетах ГОТУЮЧИ котлети, більшість господинь додають до фаршу батон. Це досить популярний спосіб зробити страву соковитішою за рахунок утримання в ній вологи. Завдяки хлібу котлети стають менш жорсткими. Однак можна вбити відразу двох зайців: і поліпшити смакові якості м’ясної страви, і скріпити фарш. Ідеться про використання манної крупи. Головною перевагою манки перед розмоченим батоном є те, що котлетний фарш набуде більшої однорідності. Крупа набухає і накопичує в собі вологу. Відтак можна бути певним, що м’ясний сік залишиться всередині страви, а котлетки або й тефтелі вийдуть ціленькими. Додатково фарш скріпить ще й яйце. Класти манку потрібно на самому початку підготовки фаршу. Найкраще ця крупа поєднується зі свининою та курятиною. Дехто кладе манку сухою, навіть не промивши. Вважаємо, що крупу все ж таки слід промити в гарячій воді, не обов’язково, втім, запарюючи. На 1 кілограм м’яса достатньо 1-2 столових ложок манки, аби фарш вийшов пружним. Перед смаженням котлет потрібно дати масі постояти 15-20 хвилин: хай крупа вбере в себе аромат і смак м’яса. Версія для друку До списку статтей | СЕЛЯНИ, а також власники дач і садів знають, скільки сил і часу займає боротьба з бур’янами та шкідниками. Відмінною альтернативою традиційному способу обробітку ґрунту і вирощування рослин є підхід до землеробства без використання механічних засобів роботи на землі та хімії. Дотримуючись нескладних принципів, можна не тільки заощадити зусилля, а і збільшити врожайність та поліпшити екологію. А в чому полягають принципи органічного землеробства, поговоримо в наступному куточку. Останніми роками на присадибах набуло великого поширення захворювання плодових на чорний рак. Просто-таки епідемія! Скрушно спостерігати, як ця хвороба уражує стовбури, гілки, листя, квіти, плоди яблунь, зрідка — груш та кісточкових. Треба діяти, і то терміново, ще восени, поки є час. Подамо перелік конкретних заходів.
|