Вівторок, 23 квітня 2024 року № 17 (20061)
http://www.silskivisti.kiev.ua/20061/print.php?n=53974

Овочі, що чистять кров

Інна ДМИТРЕНКО, гематолог.

СЕРЕД перших у цьому списку є морква. Вона містить вітаміни А, В, С та К, а також глутатіон — важливий білок, який ефективно чистить печінку, допомагаючи організму позбутися токсинів. Отож очищується кров, нормалізується робота нирок.

Очищенню крові сприяють і яблука. У своєму складі вони мають пектин, що здатен зв’язувати та виводити важкі метали й холестерин, накопичені в крові.

Гарбузи також містять безліч антиоксидантів, які поліпшують травлення, сприяють виведенню з крові токсинів, знижують кров’яний тиск і навіть впливають на зменшення маси тіла.

До раціону потрібно додавати й часник. Сірка, яка є у його складі, сприяє виведенню токсинів, ефективно очищаючи організм від усього непотрібного. До того ж він має ще й протимікробні властивості.