![]()
Весняне зміцнення імунітету Ігор ЮРЧЕНКО, імунолог.
ВНАСЛІДОК гіповітамінозу, тривалого браку світла, переохолоджень, вірусних атак навесні організм особливо ослаблений і вразливий. Тому спостерігається загострення різних захворювань. Щоб пережити цей період без шкоди для здоров’я, передусім потрібно підтримати свій імунітет. Це можна зробити легко й приємно: — щодня з’їдати 3-5 волоських горіхів (25 г — добова норма, в якій міститься багато корисних для організму речовин: омега, білки, вітаміни); — столову ложку сухих плодів шипшини подрібнити, залити 2 склянками окропу, годину настояти, процідити, пити протягом дня (джерело вітамінів С, А, РР та багатьох інших); — вживати 1-2 столові ложки меду (допомога серцево-судинній системі, печінці); — склянку вівсяних крупів залити 4 склянками окропу, залишити на ніч, зранку довести до кипіння та тримати на слабкому вогні 20-30 хвилин. Процідити та випити протягом дня (оздоровлення органів травлення, нирок). Протипоказання: індивідуальна непереносність. Перед застосуванням рекомендацій обов’язково порадьтеся з вашим лікарем. |