Вівторок, 23 квітня 2024 року № 17 (20061)
http://www.silskivisti.kiev.ua/20061/print.php?n=53973

Весняне зміцнення імунітету

Ігор ЮРЧЕНКО, імунолог.

ВНАСЛІДОК гіповітамінозу, тривалого браку світла, переохолоджень, вірусних атак навесні організм особливо ослаблений і вразливий. Тому спостерігається загострення різних захворювань. Щоб пережити цей період без шкоди для здоров’я, передусім потрібно підтримати свій імунітет. Це можна зробити легко й приємно:

— щодня з’їдати 3-5 волоських горіхів (25 г — добова норма, в якій міститься багато корисних для організму речовин: омега, білки, вітаміни);

— столову ложку сухих плодів шипшини подрібнити, залити 2 склянками окропу, годину настояти, процідити, пити протягом дня (джерело вітамінів С, А, РР та багатьох інших);

— вживати 1-2 столові ложки меду (допомога серцево-судинній системі, печінці);

— склянку вівсяних крупів залити 4 склянками окропу, залишити на ніч, зранку довести до кипіння та тримати на слабкому вогні 20-30 хвилин. Процідити та випити протягом дня (оздоровлення органів травлення, нирок).

Протипоказання: індивідуальна непереносність.

Перед застосуванням рекомендацій обов’язково порадьтеся з вашим лікарем.