Архів
Вівторок,
23 квітня 2024 року

№ 17 (20061)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Весняне зміцнення імунітету

Ігор ЮРЧЕНКО, імунолог.

ВНАСЛІДОК гіповітамінозу, тривалого браку світла, переохолоджень, вірусних атак навесні організм особливо ослаблений і вразливий. Тому спостерігається загострення різних захворювань. Щоб пережити цей період без шкоди для здоров’я, передусім потрібно підтримати свій імунітет. Це можна зробити легко й приємно:

— щодня з’їдати 3-5 волоських горіхів (25 г — добова норма, в якій міститься багато корисних для організму речовин: омега, білки, вітаміни);

— столову ложку сухих плодів шипшини подрібнити, залити 2 склянками окропу, годину настояти, процідити, пити протягом дня (джерело вітамінів С, А, РР та багатьох інших);

— вживати 1-2 столові ложки меду (допомога серцево-судинній системі, печінці);

— склянку вівсяних крупів залити 4 склянками окропу, залишити на ніч, зранку довести до кипіння та тримати на слабкому вогні 20-30 хвилин. Процідити та випити протягом дня (оздоровлення органів травлення, нирок).

Протипоказання: індивідуальна непереносність.

Перед застосуванням рекомендацій обов’язково порадьтеся з вашим лікарем.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове