Архів
Вівторок,
16 травня 2023 року

№ 20 (20012)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Обережно: шахраї

Обман на довірі

Марія КРАМАР.

ПОПРИ часті попередження правоохоронців щодо існування найрізноманітніших шахрайських схем довірливі люди продовжують потрапляти на гачок зловмисників. Так, лише за одну добу жителі Кам’янець-Подільського району на Хмельниччині втратили близько 115 тисяч гривень. А схеми давно відпрацьовані. Ось як ця. До мешканця Нової Ушиці зателефонував незнайомець, назвавшись співробітником мобільного оператора. Під приводом нібито переведення телефону на нову резервну вежу та лінію зв’язку зловмисник випитав у чоловіка смс-код, який надійшов на його телефон. Чоловік назвав код, відтак з його банківського рахунка зникли 103 тисячі гривень. Ще одне шахрайство скоєне за схемою «ваш родич у біді». До 94-річного дідуся зателефонували псевдо-працівники поліції та повідомили, що його син когось побив. Для начебто вирішення проблеми пенсіонер перерахував через відділення пошти 10 тисяч гривень на рахунок шахраїв.

А одна панянка, намагаючись продати сукню онлайн, перейшла за посиланням, надісланим імовірною покупчинею, нібито для підтвердження отримання коштів. У результаті в дівчини з рахунка зникли три тисячі 360 гривень. Ще одна кам’янчанка втратила 8345 гривень, оплативши наперед покупку за оголошенням. Товар їй так і не надійшов.

Наразі вживаються заходи щодо встановлення осіб шахраїв. Будьте уважні та прискіпливі під час спілкування із незнайомцями.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Першочергово — аграріям
Читати
Оплата праці має бути гідною
Читати
Нові санкції
Читати
Притягнути до відповідальності
Читати
Українські наслідки пандемії
Читати
Відбудувати зруйноване
Читати
Прибутки відчутні
Читати
«Небагато, але вже старт»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове