Архів
Вівторок,
28 березня 2023 року

№ 13 (20005)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Небайдужі

Авто для ЗСУ

Віталій НАЗАРЕНКО.

БАГАТОРІЧНІ волонтери з Чернігова — настоятель місцевого храму Івана Воїна отець Євген Орда та спортсмен Сергій Романчук привезли із Німеччини два позашляховики. Одного передадуть 166-му батальйону 119-ї бригади ТРО, другого — розвідникам військової частини на Київщині.

«Виїжджаємо за кордон через систему «Шлях», яка дозволяє чоловікам полишати на певний час Україну для здійснення волонтерської діяльності, — пояснює панотець Євген. — Це вже наші третя та четверта автівки. Перші машини поїхали до саперів із Першої тан-кової бригади і бійців 166-го батальйону 119-ї бригади ТРО».

Гроші для закупівлі вживаних позашляховиків чернігівські волонтери збирали через соціальні мережі від людей доброї волі. Допомагали й військові та їхні родичі. Та коштів усе одно не вистачало.

«Підсобила наша діаспора, — розповідає далі священник. — Хочемо висловити велику подяку Олені та Володимиру Мітосам. Вони вже 22 роки проживають у Німеччині в містечку Берод, що неподалік Кельна. Від початку війни допомагають нашому війську. От і зараз доклалися грішми, яких бракувало».

За словами Сергія, зібрати потрібну суму дедалі важче. По-перше, у людей стало менше грошей, та й, ніде правди діти, багато хто втомився від війни, хоче жити звичним життям. По-друге, у Польщі та Німеччині все, що могло б бути корисним для фронту, наші волонтери буквально вигребли.

«Все скуповується зі швидкістю звуку, — змальовує ситуацію Сергій Романчук. — Авто, що було в користуванні, у хорошому стані в Європі годі знайти, а ціни від початку війни на них виросли більш ніж удвічі. Так, якщо ще рік тому вживані позашляховики коштували 2 тисячі євро, то зараз уже 4,5 тисячі. Дешевих автівок усе менше».

Але отець Євген та Сергій Романчук не збираються зупинятись і знову розпочали збір коштів на машини для ЗСУ.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Електрика не подорожчає
Читати
Фінансове «історичне рішення»
Читати
Війна зачепить кожного
Читати
В уряді кадрові зміни
Читати
Паспорт — після іспиту
Читати
Очищуватимуть за планом
Читати
Попри все життя триває
Читати
Герої тилу
Читати
Впорали першу тисячу
Читати
Ніщо їх не зупиняє
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове