|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Універсальне дріжджове тісто ЦЕЙ рецепт хороший тим, що з такого тіста можна готувати абсолютну різну випічку: пиріжки і пироги з м’ясом, м’ясним і рибним фаршем, потрухом, а також із солодкими начинками. Вироби виходять м’якими та ніжними. Проте пам’ятайте, що в кухні має бути досить тепло, без протягів. І ще маленька порада — якщо ви вирішили поставити дріжджове тісто, то лише ним і займайтесь, не відволікаючись на щось інше. В чистому кухонному приміщенні у вас усе має бути під рукою. Отже, вам знадобиться: 50 г дріжджів (не сухих, у брикеті), чотири-п’ять столових ложок цукру (варіюйте залежно від начинки — солона чи солодка), 0,8 л молока (ліпше домашнього), чайна ложка солі, два яйця, 50-70 г вершкового масла (можна замінити маргарином високої якості), дві столові ложки олії, один кілограм чи трохи більше борошна. Дріжджі змішати з цукром у мисці, залити суміш молоком, яке має бути зігрітим, але не гарячим. Додати сіль, розмішати, вбити яйця, покласти ледь розтоплене масло чи маргарин. Знову все добре розмішати і помалу всипати борошно: стільки, скільки візьме маса. Тісто повинно бути м’яким, живим, не занадто крутим і не рідким, звичайно ж. Після розмішування ложкою тісто необхідно вимісити руками, попередньо вливши в заглибину олію. Відтак поставити підходити в тепле місце. Якщо маса стрімко виросла, доцільно її обім’яти руками і дати ще раз підійти. Тісто підходить приблизно півтори години. Версія для друку До списку статтей | ВІДОМО, що несучість курей безпосередньо залежить від кормового раціону. Він, утім, буде неповноцінним, якщо птиця не одержуватиме вітамінів і мікроелементів. Джерелом цих корисних речовин здебільше є зелень, недарма дбайливі господарі теплої пори випускають чубарочок попорпатись у садку, на городі. А чим замінити траву взимку і ранньої весни? Дамо щодо цього поради в наступному випуску. Заголовок ще одного важливого матеріалу говорить сам за себе — «Складові щедрого врожаю». Розглянемо, що потрібно кожній популярній городній культурі починаючи від стадії насіння, аби вона добре віддячила за турботу.
|