Архів
Вівторок,
29 листопада 2022 року

№ 44 (19988)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Наталя Дзюбенко-Мейс,

письменниця, журналістка, дружина та соратниця Джеймса Мейса (1952-2004) — американського історика, який присвятив більшу частину свого життя розкриттю правди про український Голодомор.

Заперечення етнічного спрямування Голодомору, його штучного характеру — одна з головних державницьких стратегій путінської росії. Але важливо донести до світової громадськості, що з допомогою маніпулятивних хижацьких технологій влада та практично вся культурна і політична еліта рф бере участь у злочині проти України й українців, за який доведеться відповідати.

Позиція Джеймса Мейса була жорсткою і непримиренною, він щиро вірив, що матеріали Комісії США з вивчення Великого Голоду в Україні стануть одним із наріжних каменів української незалежності, а визнання світовою спільнотою Голодомору як геноциду, спрямованого проти українців як нації й України як держави, допоможе нам у боротьбі з дуже давнім злом, з його глибоко закоріненим інс-тинктом до пожирання інших народів.

Тож нині, згадуючи поіменно своїх рідних і близьких, пом’янімо серед дорогих імен і Джеймса Мейса, американця, який любив Україну великою синівською любов’ю і віддав їй своє серце. Без нього не набув би такої масштабності цей печальний страсний тиждень ушанування жертв Голодомору. Не заблимали б у вікнах осель українців вогники нашої пам’яті, нашого пробудження і відродження.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Головний кошторис підписано
Читати
Ціна нашої свободи
Читати
Реальні цифри страшні
Читати
Правда окупації
Читати
Визнання трагедії
Читати
Вічна пам’ять борцеві за державу
Читати
Невідомі долі
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове