Архів
Вівторок,
1 листопада 2022 року

№ 40 (19984)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Листопад
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Олексій Кущ, економіст.

З таким заводом, як «Мотор Січ», у нас мала би бути армада безпілотників. Маємо величезне підприємство, здатне не просто робити збирання з імпортних деталей, а виробляти власні двигуни для безпілотних літальних апаратів.

Перед війною «Мотор Січ» у Запоріжжі почав випускати двигуни для турецького важкого ударного безпілотника «Акінчі». А де було наше держзамовлення на безпілотники для Української армії?

Завод «Мотор Січ» з 2014 року планомірно вбивався. Підприємство з мільярдною в доларах виручкою просто повільно вмирало, хоча його науково-технічний потенціал дає змогу конкурувати з такими світовими виробниками авіаційного машинобудування, як GeneraElectric (двигуни Boeing), Snecma/ Turbomeca (Франція) тощо. Була навіть спроба продати «Мотор Січ» та відкрити на базі його технологій та персоналу завод у китайському Чунцині. Тільки вдумайтеся: уряд країни, що воює, будує завод з виробництва військових вертолітних двигунів у Китаї!

«Мотор Січ» є колосальним депозитарієм науково-технічних напрацювань, а його фахівці — розробниками унікальних ноу-хау. Тому, дивлячись на те, як нас атакують іранські «шахеди», охоплює гнів та огида. Гнів до ворога та відраза до «реформаторів Укроборонпрому», які залишили країну без захисту напередодні війни.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Допомога на розвиток і відновлення
Читати
Затримання гучне, та чи буде покарання?
Читати
Можливості величезні
Читати
Заощаджують, але недостатньо
Читати
Перевірка на ринку пального
Читати
А якщо паспорт прострочений?
Читати
Загрози ворожого впливу
Читати
Використали продуктивно
Читати
Полон і невідомість
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове