Вівторок, 4 жовтня 2022 року № 36 (19980)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19980/print.php?n=51796

А як прозріли, то просльозилися

Микола ЯСЕНЬ.

Дніпропетровська область.

Жителі одного села Кам’янського району, що на Дніпропетровщині, сором’язливо замовчують недавню подію. Навіть фельдшер Юлія Шелест і водій Петро Ослюк Семенівської станції обласного Центру екстреної медичної допомоги, яким довелося рятувати одного з її учасників, не хочуть казати, де саме це трапилося.

А СТАЛОСЯ ось що. Час від часу сусіди збираються, аби посидіти-побалакати. На жаль, зазвичай без оковитої не обходиться. А зайвої чарки не буває — часто торочать «авторитети-мудреці». Але ж ой як буває! Як у нашому випадку. У розпалі «спілкування» одному із захмелілих співрозмовників здалося, що їхня компанія налякала чорного котика, який мирно собі дрімав неподалік, той стрибонув у кущі, але промахнувся і нібито шугонув у колодязь... Сміливець вирішив урятувати тварину, присутні гучно його підтримали: посприяти спуститися на глибину 16 метрів виявили бажання усі «веселі та згуртовані» сусіди. Щонайменше п’ятеро навалилися на зруб колодязя, дотяглися до коловорота, розкручуючи ланцюг на ньому. Тільки чи то смикнули, а потім відпустили, чи то ланцюг, не витримавши ваги рятівника, обірвався. Словом, зоозахисник, волаючи, загуркотів на дно колодязя, замощеного камінням.

Компанія заходилася шукати мотузку, на очі потрапила довга й вузлувата, з усього видно, бувала в бувальцях, «зате надійна», як божився її власник. Опускаючи її донизу, гукнули до товариша, аби міцно хапався за неї. Скомандували: «Нумо, раз-два — взялися! Тепер дружно ахнемо!».

І «ахнули». Проте мотузка підвела. Обірвалася тоді, коли бідолаху підтягли майже доверху. Він знову з великої висоти полетів униз. Прислухалися і почули лише стогін…

Вже геть протверезілі сусіди нарешті допетрали викликати службу з надзвичайних ситуацій і «швидку», які прибули менш ніж за 20 хвилин. Перша впоралася дуже швидко. А медики все ще лікують потерпілого. Як повідомив директор обласного Центру екстреної медицини та медичних катастроф Радій Шевченко, у чоловіка поламані ребра, плече, ушкоджені грудна клітка, права гомілка. Окрім цього численні забої, рани та гематоми.

Щодо наляканого пухнастика, то не варто шукати чорного кота у глибокому темному колодязі, надто коли його там немає. Поки рятувальники діставали потерпілого, вусань уважно спостерігав із кущів за їхніми діями.

Ось чим обернулося сусідське чаркування. Поки пили — «веселилися», протверезіли — просльозилися. То чи варто напиватися, даруйте, до чорних бісиків в очах?