Архів
Вівторок,
4 жовтня 2022 року

№ 36 (19980)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Жовтень
  Версія для друку          На головну

А як прозріли, то просльозилися

Микола ЯСЕНЬ.

Дніпропетровська область.

Жителі одного села Кам’янського району, що на Дніпропетровщині, сором’язливо замовчують недавню подію. Навіть фельдшер Юлія Шелест і водій Петро Ослюк Семенівської станції обласного Центру екстреної медичної допомоги, яким довелося рятувати одного з її учасників, не хочуть казати, де саме це трапилося.

А СТАЛОСЯ ось що. Час від часу сусіди збираються, аби посидіти-побалакати. На жаль, зазвичай без оковитої не обходиться. А зайвої чарки не буває — часто торочать «авторитети-мудреці». Але ж ой як буває! Як у нашому випадку. У розпалі «спілкування» одному із захмелілих співрозмовників здалося, що їхня компанія налякала чорного котика, який мирно собі дрімав неподалік, той стрибонув у кущі, але промахнувся і нібито шугонув у колодязь... Сміливець вирішив урятувати тварину, присутні гучно його підтримали: посприяти спуститися на глибину 16 метрів виявили бажання усі «веселі та згуртовані» сусіди. Щонайменше п’ятеро навалилися на зруб колодязя, дотяглися до коловорота, розкручуючи ланцюг на ньому. Тільки чи то смикнули, а потім відпустили, чи то ланцюг, не витримавши ваги рятівника, обірвався. Словом, зоозахисник, волаючи, загуркотів на дно колодязя, замощеного камінням.

Компанія заходилася шукати мотузку, на очі потрапила довга й вузлувата, з усього видно, бувала в бувальцях, «зате надійна», як божився її власник. Опускаючи її донизу, гукнули до товариша, аби міцно хапався за неї. Скомандували: «Нумо, раз-два — взялися! Тепер дружно ахнемо!».

І «ахнули». Проте мотузка підвела. Обірвалася тоді, коли бідолаху підтягли майже доверху. Він знову з великої висоти полетів униз. Прислухалися і почули лише стогін…

Вже геть протверезілі сусіди нарешті допетрали викликати службу з надзвичайних ситуацій і «швидку», які прибули менш ніж за 20 хвилин. Перша впоралася дуже швидко. А медики все ще лікують потерпілого. Як повідомив директор обласного Центру екстреної медицини та медичних катастроф Радій Шевченко, у чоловіка поламані ребра, плече, ушкоджені грудна клітка, права гомілка. Окрім цього численні забої, рани та гематоми.

Щодо наляканого пухнастика, то не варто шукати чорного кота у глибокому темному колодязі, надто коли його там немає. Поки рятувальники діставали потерпілого, вусань уважно спостерігав із кущів за їхніми діями.

Ось чим обернулося сусідське чаркування. Поки пили — «веселилися», протверезіли — просльозилися. То чи варто напиватися, даруйте, до чорних бісиків в очах?

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
До зими майже готові
Читати
Без призову
Читати
Підкошуються добробут і здоров’я
Читати
Жнива тривають
Читати
Повертаються до життя
Читати
Партнери надали допомогу
Читати
Знайшли нове місце
Читати
На чужині
Читати
Скалічені війною долі
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове