Архів
Вівторок,
4 жовтня 2022 року

№ 36 (19980)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Жовтень
  Версія для друку          На головну

Музи не мовчать!

Олександр ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

м. Одеса.

НАШ пророк Тарас Шевченко давно вже казав: «Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями…». Одеська опера нагадує про це ще раз у виставі «Катерина» в рамках фестивалю «Оксамитовий сезон». Чарівні костюми, магічні українські обряди, фантастична музика перенесуть глядача у світ мистецтва, мовою якого говориться щось вічне, щире, таке, що западає в душу і допомагає любити, думати, визначатись.

Лібрето до опери написав український композитор Олександр Родін, а ідея зробити виставу зі свіжим поглядом на історію українського народу з’явилась ще декілька років тому. Та нагрянув коронавірус, потім почалася війна. Але ж на війні мистецтво не може вічно мовчати! Режисерка-постановниця опери «Катерина» Оксана Тараненко вирішила, що саме зараз мовою образів та метафор і треба доносити до людей емоції і поняття, які допоможуть нам вистояти, перемогти, зміцніти силою та духом.

Глядачів надихають масштабні сцени з нашими обрядами та традиціями. Перед очима постає повноцінне українське життя, з його принадами й трагедіями. Тут є і рай на своїй землі, і пекло від війська московського, і сплюндрована доля молодої дівчини, яка не слухала порад ні батька, ні матері.

Дослухаймося ж до нашого Кобзаря!

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
До зими майже готові
Читати
Без призову
Читати
Підкошуються добробут і здоров’я
Читати
Жнива тривають
Читати
Повертаються до життя
Читати
Партнери надали допомогу
Читати
Знайшли нове місце
Читати
На чужині
Читати
Скалічені війною долі
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове