Вівторок, 13 вересня 2022 року № 33 (19977)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19977/print.php?n=51710

  • Спорт

Пишаємось перемогами

Микола МОТОРНИЙ.

Академічне веслування. На чемпіонаті Європи серед молоді до 23 років у бельгійському місті Хазевінкель наші спорт-смени здобули три медалі: дві срібні і бронзову.

Веслування на байдарках і каное. П’ять медалей вибороли українські веслувальники на чемпіонаті світу серед юніорів та молоді в угорському місті Сегед. «Золото» до скарбнички нашої збірної поклали Ярослав Верблюд, Віталій Пристай, Олександр Руденко, Микита Тесса (500 м, юніори); Ярослав Верблюд, Ірина Федорів (мікс 500 м, юніори).

Легка атлетика. Ярослава Магучіх виграла змагання зі стрибків у висоту на етапі «Діамантової ліги» у Брюсселі, показавши найкращий результат сезону у світі — 2.05 м та повторивши рекорд України, встановлений 27 років тому.

Сумо. Національна збірна України посіла перше загальнокомандне місце на чемпіонаті Європи серед дорослих та молоді до 21 і 23 років у польському місті Кротошин. У підсумку наші сумоїсти здобули 50 медалей (26-11-13).

Карате. Шість медалей завоювали українські каратисти (1-2-3) на заключному в цьому році турнірі серії Карате Прем’єр-ліга у столиці Азербайджану Баку. «Золото» у Аніти Серьогіної (-61 кг).

Пауерліфтинг. 74 нагороди (31-26-17) — такий вагомий здобуток збірної України на чемпіонаті світу з пауерліфтингу та класичного пауерліфтингу серед юніорів та юніорок, юнаків та дівчат у турецькому Стамбулі.

Танцювальний спорт. Українська пара Вероніка Мишко та Ерл Вільямсон — срібні призери чемпіонату світу, який відбувся у словацькій Братиславі.

Пляжна боротьба. Софія Марченко на чемпіонаті світу серед молоді у румунському місті Констанца у ваговій категорії 60 кг стала чемпіонкою світу у віковій групі U20.

Пляжний футбол. Жіноча збірна України зайняла друге місце, а чоловіча — третє на Європейському кваліфікаційному відборі на Всесвітні Пляжні Ігри, який тривав у італійській Катанії. Тож вболіватимемо за обидві наші збірні у фінальному турнірі, який відбудеться на острові Балі (Індонезія) наступного року.

Парадзюдо. Спортсмени національної паралімпійської збірної України із дзюдо посіли перше командне місце на чемпіонаті Європи серед осіб із порушеннями зору в італійському місті Кальярі, виборовши 11 медалей (5-5-1).

Пишаємося нашими атлетами!