Архів
Вівторок,
13 вересня 2022 року

№ 33 (19977)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Юрій Бутусов, журналіст, громадський діяч.

Чому Україні не можна анонсувати свої успішні наступальні дії?

Російська армія зберігає багаторазову перевагу в артилерії, авіації, ракетних системах, бронетехніці та боєприпасах, а ми наступаємо піхотою за меншої підтримки техніки, тому аж ніяк не всі наступальні дії бувають успішними, і треба зберігати можливість відійти з деяких рубежів в разі сильного спротиву противника, не привертаючи уваги.

Політики хочуть гарних новин і своїми анонсами успіхів створюють завищені очікування од військового командування, а небажаний тиск на командирів позбавляє останніх свободи ухвалення рішень за ситуацією: в Сєверодонецьку політичне втручання призвело до змін у військовому командуванні, ухвалення помилкових рішень і тяжких наслідків; драма Маріуполя теж стала наслідком неадекватної політизації.

Російське командування часто спотворює реальну обстановку, ухвалення рішень відбувається повільно через велику кількість структур управління, тому визначення наших районів атаки полегшує їм оцінку ситуації.

Обіцянки успіхів або не підтверджені успіхи також використовуються противником для контрпропаганди. Інформаційна війна є одним із найвищих рівнів сучасної війни, і вона ефективна, коли застосовуються інструменти, що гарантують максимальну достовірність.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Енергетичний терор нас не зламає
Читати
Перейшли «екватор» жнив
Читати
ВВП продовжує падати
Читати
Мінімалку не підвищуватимуть
Читати
Готуються до зими
Читати
Трубопровід з... олією
Читати
Збитки непоправні
Читати
Скористалися позиками
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове