Архів
Вівторок,
6 вересня 2022 року

№ 32 (19976)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вересень
  Версія для друку          На головну

Донецькі вівці «прописалися» на Волині

Марія КРАМАР.

Якби Володимиру Альохіну іще кілька років тому сказали, що він пішки подолає зі своєю отарою понад тисячу кілометрів, нізащо не повірив би. А все клята війна!

КОЛИ почало «прилітати» у Павлівку на Донеччині, де чоловік з любов’ю займався вівчарством, ні вдень, ні вночі не стало спокою, обсідали думки, як зберегти поголів’я. А господарство було чималеньке — понад 500 овець.

Непоправне таки сталося — одним мінометним пострілом було знищено сотню голів. І тоді зі сльозою і люттю чоловік зважився на ризикований крок — погнав свою отару геть від того пекла. Розповідає, що перші кілометрів 50 гнав тварин пішки. Прокладав шлях подалі від пострілів і шукав, куди податися зі своїм неспокійним господарством.

Адреса порятунку знайшлася одним телефонним дзвінком — у селі Новостав на Волині такою ж вівчарською справою займається фермер Василь Мельник, з яким Володимир Альохін товаришував із 10 років. Волинянин не лише запропонував прихистити евакуйованих, а й допоміг перевезти мандрівну отару вантажівками. «Я йому запропонував приїхати до мене. Він вагався, бо далека дорога. Ми допомогли, і господар з вівцями прибули у Новостав. Чоловік не просто роботящий, трудяга. Горою стоїть за Україну», — каже пан Василь.

Дісталося на нове місце близько 400 овець та Рошен і Люся — дві вівчарки бордер-коллі, яких вівчар привіз із Донеччини. Вони пильно стережуть овець, які привільно пасуться на волинських луках.

Господарюють донеччанин та волинянин удвох, їхні вівці тепер в одному стаді. Умови на новому пасовищі для породи хороші, оскільки тут є проточна вода і більше зелені, ніж на Сході України, хоча клімат для них незвично вологий. Навесні, за словами Володимира Альохіна, вони з Василем Мельником домовились увесь приплід поділити порівну.

Наразі в рідному селі чоловіка точаться бої, його помешкання зруйнували російські терористи. З болем стежить він за новинами, вірить, що настане час, коли Донеччину звільнять од ворога і зможе повернутися з гостинної Волині в рідні краї.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Потенціал є
Читати
Перші удостоєні найвищої честі
Читати
Буде прохолодно
Читати
Головний закон воєнного стану
Читати
Не лякають ні обстріли, ні бойові дії
Читати
Підозрюють у розкраданні
Читати
Прогноз невеселий
Читати
Працюють в окупації
Читати
Відновлення триває
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове