Вівторок, 2 серпня 2022 року № 27 (19971)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19971/print.php?n=51537

  • Обережно: шахраї

Розміновують… за гроші

Галина ВЕРНИГОРА.

АФЕРИСТИ вигадали нову злочинну схему на Київщині. На звільнених територіях області вони, вдягнувши військові однострої, представляються піротехніками ДСНС і виманюють у людей гроші. Як повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, зловмисники навідуються на обійстя до господарів і пропонують провести «більш ретельне» обстеження помешкання на наявність вибухонебезпечних предметів та провести розмінування. Але за плату.

«Державна служба з надзвичайних ситуацій і наші підрозділи не мають жодного стосунку до цих шахраїв і засуджують будь-які спроби нажитися на чужій біді! Усі роботи з розмінування виконуються нами безкоштовно, згідно з планами і порядком черговості», — інформують у ДСНС. Тож якщо ви натрапили на таких шахраїв — телефонуйте до поліції за номером 102.

Раніше злочинці пропонували українцям «безкоштовно замінити вікна», вибиті внаслідок обстрілів. Під цим прикриттям коригувальники вогню розпитували про точність влучання снарядів і про стратегічні об’єкти неподалік.