Архів
П’ятниця,
18 лютого 2022 року

№ 13 (19957)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Знайшли найбільшу проблему

Марина ТІШКОВА.

Після двотижневої перерви у пленарних засіданнях депутати таки зібралися в сесійній залі. Хоча напередодні Офіс президента вимушений був просити повернутися з-за кордону чотири десятки народних обранців.

СПРАВ у парламенту назбиралося багато — і зовнішні виклики, і внутрішньодержавні питання. Та розпочали роботу з… антисемітизму. При тому, що результати численних міжнародних досліджень свідчать, що рівень цього негативного явища в нашій країні вельми низький, вочевидь, нинішня влада бажає всіх переконати у зворотному. Отож на виконання ухваленого торік закону про протидію антисемітизму (хоча в Україні вже був законодавчий інструмент для запобігання дискримінації всіх категорій населення) силами «слуг», «Батьківщини», частки «ОПЗЖ», депутатських груп і позафракційних було внесено зміни до Кримінального кодексу. Вияви антисемітизму визнано карним правопорушенням, покарання за яке — штраф у розмірі 200-500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (якщо вони поєднані з насильством, погрозами чи обманом — 100-1000) або обмеження волі на строк до 5 років. Якщо такі дії вчинені групою осіб чи спричинили тяжкі наслідки, то строк збільшується до восьми років.

Є новини для тих, хто збирається на заслужений відпочинок: відновлено право на достроковий вихід на пенсію за півтора року у зв’язку з реорганізацією підприємств та батькам дітей із тяжкими рідкісними захворюваннями. Також 1 березня визначене датою щорічної індексації виплат усім категоріям населення. Зокрема, відновлено перерахунок виплат для військових (остання індексація здійснювалась у 2018 році), науковців, держслужбовців (не було з 2008-го) та посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Проблема зневоднення України (про відповідне становище в регіонах «Сільські вісті» писали неодноразово) обговорюється центральною владою, і спроби її розв’язати оформились у затвердження загальнодержавної програми «Питна вода України» на 2022-2026 роки. На її реалізацію передбачено понад 28 млрд грн: майже 17 млрд із державної скарбниці, 11 млрд мають дофінансувати місцеві бюджети. На ці гроші наміряються утримувати та реконструйовувати системи водопостачання та водовідведення, а також забезпечувати жителів громад якісною питною водою.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Кібератаку відбили
Читати
У лідерах, на жаль, сировина
Читати
Занизили вартість
Читати
Не вистачає підручників
Читати
Iндексація вже незабаром
Читати
Заохочують господарювати
Читати
Iз чого заощаджувати?
Читати
Хочуть здобувати вищу освіту
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове