Архів
Вівторок,
8 лютого 2022 року

№ 10 (19954)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Життя громад

Аби села розвивались

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Одеська область.

У РОЗДІЛЬНЯНСЬКІЙ громаді вирішили розподіляти кошти на розвиток сіл пропорційно до кількості населення. При цьому головним завданням ставиться стимулювати народжуваність.

До складу громади входять 10 старостинських округів, що загалом об’єднують 50 сіл. Як повідав голова громади Валерій Шовкалюк, невирішеними залишаються ще дуже багато питань, які характерні для майже всіх старостинських округів. Це ремонт доріг між селами, налагодження належного транспортного сполучення з центром громади Роздільною, облаштування амбулаторій та пунктів здоров’я у населених пунктах. Досить актуальними є і забезпечення комп’ютерами сільських шкіл, присутність поліцейського громади на селі, благоустрій, впорядкування стихійних сміттєзвалищ і чимало інших великих та дрібних проблем.

Керівництво громади сподівається, що пропорційний розподіл бюджетних коштів буде суттєвим стимулом для того, аби люди не тікали із сіл, які поступово ставатимуть привабливими для проживання. А коли з’явиться належна інфраструктура для дошкільного та шкільного виховання дітей, то і народжуваність почне зростати.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Палива треба більше
Читати
Мільярди у спільний «казан»
Читати
Поторгуємось
Читати
Контрабанда аж буяє
Читати
Селяни виснажені
Читати
Хто найкращий
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове