Архів
Вівторок,
8 лютого 2022 року

№ 10 (19954)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Позитивні емоції проти стресу

Олександр ШАХОВ,

психолог.

НЕГАТИВНІ новини, конфлікти з начальством, образи, сімейні сварки, стреси — все це є психологічним забрудненням, що переслідує нас повсякдень. Його конче потрібно вчасно «змивати».

Всі негативні емоції провокують психосоматичні реакції в нашому тілі. Внаслідок цього в організмі непомітно накопичується м’язове напруження, зумовлене негативними переживаннями. Зрештою воно виливається в психосоматичні захворювання, пов’язані з травним трактом, підвищеним тиском, поганою роботою органів дихання, суглобів і хребта.

Є три способи звільнення від негативних емоцій. Потрібно зайнятися фізичними вправами, релаксацією, використовуючи емоційні тригери — реакції, що виникають у відповідь на будь-яку подію.

З допомогою фізичних вправ розслабляються м’язи, розсмоктуються спазми, внаслідок чого нервові тканини отримують живлення. Можна займатися бігом, гімнастикою або просто швидко ходити на свіжому повітрі не менш як 10-15 хвилин на день. Ще ліпше — відвідувати фітнес-зал, займатися йогою, танцями.

Зняти стрес із допомогою релаксації допоможе спеціальна вправа. Стиснути руку в кулак, зосередитися й зробити стискання дужчим, а тоді розслабитися. Зосереджене послідовне глибоке розслаблення охопить усі м’язи й тканини організму, зокрема й нервові.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове