Вівторок, 7 грудня 2021 року № 90 (19938)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19938/print.php?n=50538

  • Спорт

Браво, дівчата!

Микола МОТОРНИЙ.

Велоспорт. У Лондоні завершилася перша за історію велотреку Ліга чемпіонів. Змагання складалися з чотирьох етапів: перший прийняла іспанська Майорка (6 листопада), другий — литовський Паневежис (27 листопада) і два останні — Лондон (3 і 4 грудня).

Титули розігрували у гонках на витривалість (скретч і гонка на вибування) і спринтерських гонках (спринт і кейрін) серед жінок і чоловіків. До участі запросили найкращих велосипедистів світу, і єдиною представницею від України була віцечемпіонка Олімпійських ігор-2020 Олена Старікова.

Українка змагалася у спринтерській категорії. У шести з восьми гонок Старікова ввійшла до топ-6, у тому числі у двох посіла призові місця. Олена стала третьою у спринті в Паневежисі, а на останньому етапі в Лондоні перемогла в кейріні зі швидкістю 62.513 км/год. У фінальній гонці вона перегнала, зокрема, олімпійську чемпіонку, канадку Келсі Мітчелл, якій поступилася на Іграх у Токіо. У підсумку Старікова набрала 84 рейтингові очки та ввійшла до топ-5 серед 18 учасниць.

Фехтування. Українська рапіристка Аліна Полозюк стала срібною призеркою етапу Кубка світу з фехтування у румунській Тімішоарі. Ці змагання стали першими для юніорської команди в цьому сезоні. Водночас медаль, яку здобула Полозюк, загалом стала першою для української рапіри в сезоні 2021/2022.

У груповому раунді 19-річна українка виграла шість поєдинків із шести та вийшла до туру прямого вибування з третім номером посіву. Завдяки цьому наша рапіристка пропустила свій перший бій в 1/64 фіналу. Далі Полозюк виграла у співвітчизниці Єлизавети Чижикової (15:2), перемогла італійку Ірен Де Бьясіо (15:8), не залишила жодних шансів угорці Реці Ковач (15:2), після чого в 1/8 вибила з боротьби британку Тіган Вілльямс-Стюарт (15:13), а в бою за вихід у фінал розібралась із полькою Кароліною Журавською (15:5). Єдиною зустріччю, яку Полозюк програла цього дня, стало протистояння з лідеркою юніорського світового рейтингу — американкою Зандер Родес. У запеклому герці українка поступилась із рахунком 12:15. Попри поразку Полозюк встановила особистий рекорд — вона вперше піднялась на п’єдестал пошани на юніорському етапі Кубка світу.