Архів
Вівторок,
7 грудня 2021 року

№ 90 (19938)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Браво, дівчата!

Микола МОТОРНИЙ.

Велоспорт. У Лондоні завершилася перша за історію велотреку Ліга чемпіонів. Змагання складалися з чотирьох етапів: перший прийняла іспанська Майорка (6 листопада), другий — литовський Паневежис (27 листопада) і два останні — Лондон (3 і 4 грудня).

Титули розігрували у гонках на витривалість (скретч і гонка на вибування) і спринтерських гонках (спринт і кейрін) серед жінок і чоловіків. До участі запросили найкращих велосипедистів світу, і єдиною представницею від України була віцечемпіонка Олімпійських ігор-2020 Олена Старікова.

Українка змагалася у спринтерській категорії. У шести з восьми гонок Старікова ввійшла до топ-6, у тому числі у двох посіла призові місця. Олена стала третьою у спринті в Паневежисі, а на останньому етапі в Лондоні перемогла в кейріні зі швидкістю 62.513 км/год. У фінальній гонці вона перегнала, зокрема, олімпійську чемпіонку, канадку Келсі Мітчелл, якій поступилася на Іграх у Токіо. У підсумку Старікова набрала 84 рейтингові очки та ввійшла до топ-5 серед 18 учасниць.

Фехтування. Українська рапіристка Аліна Полозюк стала срібною призеркою етапу Кубка світу з фехтування у румунській Тімішоарі. Ці змагання стали першими для юніорської команди в цьому сезоні. Водночас медаль, яку здобула Полозюк, загалом стала першою для української рапіри в сезоні 2021/2022.

У груповому раунді 19-річна українка виграла шість поєдинків із шести та вийшла до туру прямого вибування з третім номером посіву. Завдяки цьому наша рапіристка пропустила свій перший бій в 1/64 фіналу. Далі Полозюк виграла у співвітчизниці Єлизавети Чижикової (15:2), перемогла італійку Ірен Де Бьясіо (15:8), не залишила жодних шансів угорці Реці Ковач (15:2), після чого в 1/8 вибила з боротьби британку Тіган Вілльямс-Стюарт (15:13), а в бою за вихід у фінал розібралась із полькою Кароліною Журавською (15:5). Єдиною зустріччю, яку Полозюк програла цього дня, стало протистояння з лідеркою юніорського світового рейтингу — американкою Зандер Родес. У запеклому герці українка поступилась із рахунком 12:15. Попри поразку Полозюк встановила особистий рекорд — вона вперше піднялась на п’єдестал пошани на юніорському етапі Кубка світу.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Нове родовище природного газу
Читати
Не до накопичення
Читати
Поліцейський недобір
Читати
Показали відносно небагато
Читати
Вищі зарплати освітянам
Читати
Життя, віддане країні
Читати
Свята наближаються
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове