Архів
Вівторок,
7 грудня 2021 року

№ 90 (19938)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Так думаю!

«Просто пустий популізм»

Точку зору
 народного депутата записав
Василь ПІДДУБНЯК.

Виступ Президента у Верховній Раді зі щорічним Посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України дістав і дістає неоднозначні, часом полярні оцінки як відомих політиків, так і простих громадян.

Свою точку зору на промову Володимира Зеленського, яка більш ніж часто переривалась бурхливими оплесками однопартійців, висловила у програмі «Про політику» (телеканал «Прямий») народний депутат України, член депутатської групи «Партія «За майбутнє» Анна Скороход.

 — ВЗАГАЛІ, коли я слухала пресконференцію Володимира Зеленського, то це для мене був яскравий приклад комплексу неповноцінності, — ділиться враженнями парламентар, правник за професією Анна Скороход. — Маленька людина на великій посаді розповідає про себе, великого.

Повторити під час марафону 74 рази про те, що «я президент України» — це вже проблема. І це вже проблема у відношенні до себе — в першу чергу. Це не той Зеленський, який був у 2019 році!

І на сьогодні, зважаючи на перший виступ у Верховній Раді Володимира Олександровича вчора (1 грудня ц. р. — Ред.), ми можемо з упевненістю сказати, що в нього розпочалась виборча кампанія.

Все, що він казав, — це просто пустий популізм. І якщо для нього щось там «вперше», то ви просто почитайте коментарі людей, що у НИХ «уперше» — по Володимиру Зеленському. А там дуже багато від того, що пенсія нижче, ніж рахунки за комунальні послуги; від того, що люди вперше недоїдають; у людей просто нема коштів на оплату опалення, зокрема газу.

Ще був яскравий коментар. Людина написала: «Я вперше виїхав у Польщу і вперше змушений вивезти туди всю свою родину…»

Дуже дратують мене ці «розчаровані». В 2019-му треба було думати, як інші притомні люди. Саме вони, ці розчаровані, призвели до того, що тепер відбувається. А зараз вони сидять такі — «та ми ж вірили, надіялись».

…Ми говоримо, що нам час повертати Донбас і Крим? Та ми своїх людей не можемо втримати — вперше! — в Україні, де немає війни, про що НЕ говорить Володимир Зеленський.

А ті речі, про які він говорив… До речі, «вперше» 40 разів пролунало (під час Послання Президента у Верховній Раді. — Ред.). Для мене це сумно, бо я пам’ятаю 19-й рік, ту віру, надію, яка у нас усіх була, той запал, з яким ми йшли (на вибори Президента. — Ред.). І ми дійсно вірили у те, що будуть зміни, що Володимир Зеленський той лідер, який у нас все змінить.

Він дійсно змінив «уперше».

Вперше нам двічі у вічі сказали, що нас не чекають у НАТО.

Вперше ми посварилися з усіма своїми сусідами.

Вперше Україна перестала бути суб’єктом на міжнародній арені. Україну обговорюють різні країни світу без… України. Це вперше!

І хто б нам що не казав, але це дуже тривожний дзвіночок для кожного з нас, тому що якщо держава не відіграє ролі на міжнародній арені, якщо державу не вважають гравцем на цій міжнародній арені, то, вибачте, ми — бананова республіка і в нас буде відбуватися все, що нам скажуть, або все, що Володимир Зеленський захоче «вперше».

Популізм є популізм, і від цього нікуди не дітися.

Я розумію, що люди люблять вухами, але вони ще й відкривають холодильник, якщо він у них є, — вперше! І вони розуміють, що якось треба пережити цю зиму. Нікого не здивувати віяловими відключеннями електроенергії. І вони вже є, хто б там що не розповідав: вимикають світло, посилаючись на ремонтні роботи.

У нас було засідання комітету (Анна Скороход — член Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг. — Ред.). Я не розумію, як Україна з такими запасами вугілля закуповує його за кордоном.

Мені не зрозуміло, чому приватні компанії максимально забезпечені державним вугіллям, а Центренерго (ПАТ «Центренерго» одне з найбільших сучасних підприємств електроенергетичної галузі країни і єдина в Україні державна енергогенеруюча компанія. — Ред.) більшість його закуповує за кордоном. І це теж — «вперше»! Я не розумію, як так можна доуправлятися!

При цьому влада у нас — «вперше»! — заробляє на імпорті електроенергії з Білорусі. Приватна компанія закуповує білоруську електроенергію, яка, за великим рахунком, виробляється на атомній електростанції в Росії, і заробляє на цьому шалені кошти за спекулятивною схемою «купи-продай». А від цього ж страждає кожен українець, підприємства страждають, а від цього зростає собівартість продукції. І все це відображається на полицях магазинів. І за це платить кожен українець — кінцевий споживач.

І хто б нам які паспорти не обіцяв…

Володимирові Зеленському хочеться таку собі «подушку» мати. Якщо програє наступні вибори, щоб одразу — хоп із другим паспортом! — і вже в іншій країні.

Я думаю, що він буде вперше не випущений із нашої країни і буде вперше перебувати у місці позбавлення волі — там, де має перебувати.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Нове родовище природного газу
Читати
Не до накопичення
Читати
Поліцейський недобір
Читати
Показали відносно небагато
Читати
Вищі зарплати освітянам
Читати
Життя, віддане країні
Читати
Свята наближаються
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове