Архів
Вівторок,
7 грудня 2021 року

№ 90 (19938)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Актуально

Що по чім

Тетяна Панасюк.

УКРАЇНСЬКИЙ клуб аграрного бізнесу проаналізував динаміку цін в Україні на споживчі товари за останні два тижні.

Як і пів місяця тому, рекордсменом зі зміни ціни стала картопля. Проте минулого разу її вартість знизилася на 20% через настання перших приморозків та прискорення реалізації бульби, яку нема змоги зберігати в спеціально обладнаних сховищах. Тому тепер просто повернулася стара ціна. Зараз картопля продається в середньому по 7,28 грн за 1 кг, що на 16% вище показника двотижневої давності.

Паралельно з картоплею відчутно додають у ціні ще два компоненти борщового набору — буряк та капуста. Кілограм першого коштує 10,90 грн, а другої — 7,31 грн. Це, відповідно, на 13 та 7% вище показника два тижні тому. Тут спрацьовує сезонний фактор, і ця тенденція триває аж до надхо­дження нового врожаю.

Однак радує споживачів зменшення вартості яблук. Середня ціна яблук становить 9,27 грн за кг, що на 14% нижче цифр на цінниках два тижні тому.

Також стабілізувалося зростання ціни на гречку. 1 кг її на полицях супермаркетів пересічно коштує 47,17 грн, що на 4% нижче ціни два тижні тому.

Серед тваринницької продукції найбільші темпи зростання демонструє курятина. За останні два тижні вартість цього виду м’яса підскочила на 4% і становить у середньому 104,80 грн за кілограм. Тенденція до подорожчання курятини спричинена зростанням собівартості виробництва (збільшення цін на різне збіжжя, енергоносії, заробітних плат тощо).

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Нове родовище природного газу
Читати
Не до накопичення
Читати
Поліцейський недобір
Читати
Показали відносно небагато
Читати
Вищі зарплати освітянам
Читати
Життя, віддане країні
Читати
Свята наближаються
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове