Архів
Вівторок,
7 грудня 2021 року

№ 90 (19938)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Говоритимуть про Україну

Михайло ВЕДМІДЬ.

ПРОТЯГОМ минулого тижня бойовики не припиняли гатити по позиціях українських захисників, зокрема й із забороненого мінськими домовленостями важкого озброєння. І хоча порівняно з попередніми тижнями інтенсивність вогню противника була невисока (від чотирьох до восьми обстрілів на добу), жертв серед особового складу Об’єднаних сил уникнути не вдалося — внаслідок ворожих дій чотири оборонці дістали поранення. А у перший день зими від кулі снайпера загинув солдат Валерій Геровкін, якому влітку виповнилося 22 роки. Як повідомила пресслужба 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр», де служив загиблий, трагедія сталася ввечері на спостережному посту. Валерій був родом із Краматорська. До лав ЗСУ вступив у вересні минулого року. Це була його перша ротація в ООС…

Кінець тижня минув спокійно. У суботу, 4 грудня, на фронті запанувала тиша — за інформацією Міноборони України, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано. У неділю окупанти гатили у бік Новоселівки. Більше того дня порушень режиму тиші не було, тож обійшлося без втрат.

Тим часом у Москві та Вашингтоні готувалися до розмови президентів США та РФ Джозефа Байдена та Володимира Путіна. Її проведення анонсували на вівторок, 7 грудня, захищеним каналом відеозв’язку. У Кремлі заявили, що Путін вимагатиме гарантії того, що Україна не стане членом НАТО. Причому, наголосив російський лідер, ці гарантії мають бути не «усні», а «письмові», закріплені в юридичних документах. У Білому домі повідомили, що на саміті лідери обговорять широке коло питань американсько-російських відносин, зокрема стратегічну стабільність і регіональні питання. «Президент Байден наголосить на занепокоєнні США щодо російських військових дій уздовж кордонів з Україною та підтвердить підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України», — йдеться в заяві Білого дому. До чого саме домовляться Байден і Путін, дізнаємося вже сьогодні.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Нове родовище природного газу
Читати
Не до накопичення
Читати
Поліцейський недобір
Читати
Показали відносно небагато
Читати
Вищі зарплати освітянам
Читати
Життя, віддане країні
Читати
Свята наближаються
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове