Вівторок, 23 листопада 2021 року № 86 (19934)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19934/print.php?n=50427

Сольовий масаж шиї

Ангеліна КУКУШКІНА,

невролог.

Хто з нас не страждає від шийного остеохондрозу? Особливо це стосується людей розумової праці та тих, кому доводиться довго сидіти за комп’ютером. На Сході вважають, що саме з шийним остеохондрозом можуть бути пов’язані багато порушень, які стосуються очей. До них належать такі захворювання, як катаракта й короткозорість.

НЕОЦІНЕННУ допомогу за цих захворювань надає сольовий масаж шийного відділу. Вважається, що цей рецепт подарувала світові монгольська медицина.

Отже, взяти чайну ложку неочищеної грубозернистої кухонної солі (напевно, можна й морську, але в рецепті саме кухонна). Додати дві столові ложки нерафінованої оливкової чи соняшникової олії. Змішувати до утворення однорідної маси й накладати на шийні хребці хворого, лагідно масажуючи їх руками.

Масаж шийного відділу хребта потрібно робити 10-20 хвилин. Але перший сеанс ліпше зробити коротшим — 5 хвилин. Наступні поступово можуть бути подовжені до 20 хвилин. Масажуючи тендітний шийний відділ хребта, треба бути дуже обережним. Ліпше діяти повільніше, ніж швидше. Після масажу залишки солі витерти вологою тканинкою.

Полегшення в шийному відділі хребта, а також поліпшення зору настає вже після першого сеансу. 3-5 днів подібних процедур справляють помітний ефект у поліпшенні стану здоров’я.

Краще, якщо масаж шийного відділу хребта робить вам інша людина, але в крайньому разі його можна робити самому.

Якщо у вас проблеми з артеріальним тиском чи запаморочення, перед застосуванням порадьтеся з лікарем.