П’ятниця, 22 жовтня 2021 року № 77 (19925)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19925/print.php?n=50136

Флагман машинобудування

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

У ДРУГІЙ половині ХХ століття в містечку Волочиськ з’явився новий машинобудівний завод — «Мотор Січ». Підприємство спеціалізується на виробництві промислових газотурбінних електростанцій, виготовленні та ремонті двигунів, які служать як привід генератора електростанцій, а також на випуску кріпильних деталей до авіаційних двигунів, технологічного оснащення та спецінструменту й понад 60 найменувань товарів, які впродовж усіх цих років користуються великим попитом в Україні та за її межами. Виробляє «Мотор Січ» і товари господарського вжитку, зокрема мотоблоки, садовий інвентар тощо.

Нині на заводі трудиться більш як 1200 робітників та інженерно-технічних працівників. Високої оцінки заслуговує досвід роботи колективу з організації виробництва у непростих ринкових умовах, наполегливість в опануванні тонкощів і секретів вільної економіки, вміння господарювати по-сучасному.

Можна зазначити з гордістю, що завод, який нещодавно відзначив 50-річчя, був і залишається одним із провідних підприємств машинобудування регіону.