П’ятниця, 1 жовтня 2021 року № 72 (19920)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19920/print.php?n=49985

Ліцей для громади

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

184 УЧНІ Залузького ліцею Білогірської об’єднаної територіальної громади Шепетівського району Хмельниччини розпочали навчальний рік у новому приміщенні.

Це один із найбільших навчальних закладів громади, де опановують ази науки діти не тільки із Залужжя, а й із навколишніх сіл — Корниці, Шельвів, Надишня, Вікнинів, Дзвінків, Ювківців, а також Ізяславської громади — Білижинців та Двірця. Підвозять учнів до ліцею двома новенькими комфортабельними автобусами.

У приміщенні створено всі належні умови для роботи педагогів, навчання та відпочинку учнів: просторі світлі класи мають вигляд дуже сучасних, дітям приємно перебувати в затишній їдальні, а також спортивній та актовій залах. Новобудову облаштували пандусами і спеціальним ліфтом, аби було зручно заходити школярам з особливими потребами. На території закладу працює дитячий садок, в якому комфортно почуваються 15 малюків.

Ліцей почали будувати ще двадцять років тому, але, як у нас, на жаль, часто ведеться, через брак коштів роботи були призупинені. І лише 2018-го їх знову відновили. Зокрема, завдяки місцевим благодійникам: Сергієві Іващуку, Вадиму Лейві, Миколі Ліщукові, які надали суттєву допомогу під час завершення ремонтних робіт у новій школі для громади.