Архів
П’ятниця,
1 жовтня 2021 року

№ 72 (19920)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Жовтень Наша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Ліцей для громади

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

184 УЧНІ Залузького ліцею Білогірської об’єднаної територіальної громади Шепетівського району Хмельниччини розпочали навчальний рік у новому приміщенні.

Це один із найбільших навчальних закладів громади, де опановують ази науки діти не тільки із Залужжя, а й із навколишніх сіл — Корниці, Шельвів, Надишня, Вікнинів, Дзвінків, Ювківців, а також Ізяславської громади — Білижинців та Двірця. Підвозять учнів до ліцею двома новенькими комфортабельними автобусами.

У приміщенні створено всі належні умови для роботи педагогів, навчання та відпочинку учнів: просторі світлі класи мають вигляд дуже сучасних, дітям приємно перебувати в затишній їдальні, а також спортивній та актовій залах. Новобудову облаштували пандусами і спеціальним ліфтом, аби було зручно заходити школярам з особливими потребами. На території закладу працює дитячий садок, в якому комфортно почуваються 15 малюків.

Ліцей почали будувати ще двадцять років тому, але, як у нас, на жаль, часто ведеться, через брак коштів роботи були призупинені. І лише 2018-го їх знову відновили. Зокрема, завдяки місцевим благодійникам: Сергієві Іващуку, Вадиму Лейві, Миколі Ліщукові, які надали суттєву допомогу під час завершення ремонтних робіт у новій школі для громади.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове