Архів
Вівторок,
21 вересня 2021 року

№ 70 (19918)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Новини АПК

На ринку баштанних криза

Підготувала
Тетяна МАРИНКО.

СЕЗОН кавунів минає, і на них карколомно впала закупівельна ціна. Наприклад, у селі Михайлівка на Херсонщині дехто з фермерів продає баштанні по 40 копійок за кілограм. А в сусідній Новомиколаївці навіть віддають поле площею 6 га — шість фур смугастої ягоди — за 15 тисяч гривень, тобто фактично за безцінь, аби лиш відбити оренду! Щоправда, зниження цін спостерігалося ще із серпня: у згаданій Михайлівці фермери продавали кавуни по 70 копійок за кілограм. Сьогодні ж середня вартість становить 50 коп.

Виробники кажуть, що покупці в товарі не зацікавлені: півтори тонни кавунів продаються аж три дні — надзвичайно мало порівняно з попередніми сезонами. В. о. директора департаменту розвитку сільського господарства і зрошення ОДА Маргарита Степанова причиною кризи збуту назвала пізні терміни сівби і збору через дощове літо й подвійну кількість валового збору культури: пропозиція перевищила попит, відтак ринок збуту не був готовий до реалізації надлишків.

Запустили форель і сомів

У РІЧКУ Прут, на ту її ділянку, що поблизу міста Вижниця та села Дубівці Чернівецької області, випустили близько 67 тисяч екземплярів мальків рідкісної струмкової форелі вагою у середньому 3,15 грама кожний, інформує сайт Мінагрополітики. Виростив і надав молодняк Рибоводний форелевий завод «Лопушно». Всі процедури відбулися за державний кошт.

Водночас у Дністер запустили 16 тисяч особин європейського сома…

Зариблення природних водойм вже стало звичною практикою в Україні. Робиться це аж ніяк не для втіхи рибалок, а з метою покращання екосистеми річкових вод та контролю їхнього стану. Приміром, у системи фільтрації стічних вод нерідко запускають форель, тому що вона дуже чутлива до забруднення. Як тільки з’являється токсична речовина, ці риби гинуть першими.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Вікно можливостей» зачинилось
Читати
Нема пенсіонера — нема проблеми
Читати
Мінералка, снікерс, яблуко та прапор РФ
Читати
Спільні військові навчання
Читати
Примусова вакцинація: студенти — проти
Читати
Зарплати «покращать». Але не цього року
Читати
Чорноземи йдуть на продаж
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове