Архів
Вівторок,
21 вересня 2021 року

№ 70 (19918)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Гаряча тема

У зоні тривоги

Марія КРАМАР.

НА Тернопільщині стрімко зростає кількість хворих на СOVID-19, щодня збільшується число госпіталізацій та завантаженість ліжок із киснем. Область — одна з чотирьох регіонів із найбільшим темпом розповсюдження зараження новим штамом коронавірусу.

За словами чільниці департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА Ольги Ярмоленко, хоч рівень захворюваності на коронавірус в області вважається поміркованим, але «динаміка — тривожною». Поки що вдається контролювати ситуацію, тому бізнес може працювати з дотриманням нових вимог.

Водночас О. Ярмоленко закликала підприємців бути відповідальними і вакцинуватися. «На відміну від багатьох інших країн у нас є право вибору й найдієвіші вакцини, визнані у всьому світі, — наголосила вона. — Тож надіємось на високий рівень відповідальності всіх осіб, які працюють у тих закладах, де є відвідувачі. Сподіваюсь, що вони виявлять громадянську свідомість і зроблять середовище, в якому працюють, безпечним».

Найбільше ж занепокоєння у обласної влади викликає ситуація із вакцинацією вчителів. За інформацією департаменту охорони здоров’я ОДА, в краї налічується 1214 навчальних закладів — дитсадків, шкіл, проф­техучилищ, вишів. Із них 400 закладів, де педагогічний колектив вакцинований на 80% першою дозою. Це становить 34% усіх навчальних закладів області. А відповідно до затверджених напередодні урядом змін до постанови №1236 про адаптивний карантин, тепер у разі введення «жовтого» рівня епідеміологічної небезпеки, до якого регіон стрімко наближається, навчальні заклади зможуть працювати, якщо не менш як 80% їхніх працівників матимуть «жовті» або «зелені» сертифікати про те, що вони вакциновані однією або двома дозами вакцини.

Тож, аби мінімізувати потребу переходу на дистанційне навчання у разі погіршення епідеміологічної ситуації, у педагогічні колективи регіону направлені мобільні бригади з вакцинації.

А в обласному центрі від минулого тижня працівників усіх комунальних підприємств допускають до роботи або за наявності всіх необхідних щеплень, або за умови щотижневого ПЛР-тестування.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Вікно можливостей» зачинилось
Читати
Нема пенсіонера — нема проблеми
Читати
Мінералка, снікерс, яблуко та прапор РФ
Читати
Спільні військові навчання
Читати
Примусова вакцинація: студенти — проти
Читати
Зарплати «покращать». Але не цього року
Читати
Чорноземи йдуть на продаж
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове