Архів
Вівторок,
21 вересня 2021 року

№ 70 (19918)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Олександр Гончаров, економіст.

Новина, яка для нашої країни має вигляд фантастичної: за перше півріччя поточного року прибуток державного пенсійного фонду Норвегії становив 990 млрд крон, або в еквіваленті 113,5 млрд дол. США. Його рентабельність дорівнює 13,7%: близько 72,4% фонду було вкладено в акції, 25,1% — в облігації, 2,4% — у нерухомість, а 0,1% — в активи компанії, що займається відновлюваною енергетикою.

А що у нас? Як повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України: за сім місяців 2021 року ПФУ отримав 187,7 млрд грн пенсійних внесків та субсидію від держави в розмірі 100,3 млрд грн. Зрозуміло, що про жодні прибутки від одержаних пенсійних внесків узагалі не йдеться. Тим часом гроші з пенсійних внесків керівництво ПФУ витрачає на адміністрування, зокрема на захмарні зарплати обраним, придбання розкішних авто, облаштування шикарних офісів з новітніми технічними засобами. Та чомусь про це всі мовчать…

Трагедія і сором України — злидні її пенсіонерів. Саме злидні, а не бідність. Мільйони людей по всій країні досі змушені буквально боротися за виживання.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Вікно можливостей» зачинилось
Читати
Нема пенсіонера — нема проблеми
Читати
Мінералка, снікерс, яблуко та прапор РФ
Читати
Спільні військові навчання
Читати
Примусова вакцинація: студенти — проти
Читати
Зарплати «покращать». Але не цього року
Читати
Чорноземи йдуть на продаж
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове