Архів
Вівторок,
7 вересня 2021 року

№ 66 (19914)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Довкілля

Вживаний пластик іде в діло

Микола МОСКАЛЕНКО.

БАГАТО хто просто викидає кришечки, якими закручуються ПЕТ-пляшки від напоїв. У нас в Україні пункти прийому вторинної сировини найчастіше приймають від населення лише самі ПЕТ-пляшки. І лише окремі громадські організації в регіонах беруться збирати ці дрібні кольорові кришечки, щоб потім цей пластик пустити в якесь суспільно корисне виробництво. Наприклад, в Івано-Франківську у майстерні з пластмасових кришечок виготовляють лавки та ящики. А ось у Грузії знайшлися підприємливі люди, які побудували свій бізнес на основі інноваційних технологій, які ще й сприяють захисту довкілля. Вони організували виробництво, на якому з пластикових кришок від пляшок (ясна річ, додаючи інші потрібні за технологією речовини) виготовляють оболонку для комп’ютерних кабелів.

Засновник цієї грузинської фірми Сандро Лілуашвілі відвідав Китай, зрозумів технологію та імпортував обладнання, а завозити пластик як сировину не став, щоб не шкодити довкіллю. «Мені спала на думку ідея з кришечками від пляшок. Чому? Бо цей вид пластику є скрізь. Мої співгромадяни бачать його на природі, на вулицях. Тож я зрозумів, що це гарна ідея — використовувати їх. І тим самим також підвищувати обізнаність людей», — розповідає підприємець.

Також він пропонує стандартний USB-кабель для комп’ютера за 50 пластикових кришечок від пляшок. Така ідея захисту довкілля стала популярною у соцмережах, особливо серед молоді. Тепер фірма продає близько 3 тисяч стандартних USB-кабелів щомісяця. У планах робити навушники й інші товари з уживаного пластику.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Рекордний урожай
Читати
Почали з «вогником»
Читати
Палала пам’ятка архітектури
Читати
До зими майже готові
Читати
Чергові пропозиції
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове