Архів
Вівторок,
7 вересня 2021 року

№ 66 (19914)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Ну і ну!

Естетика? А може, політика...

Марія КРАМАР.

Золотоноша на Черкащині стала першим в Україні містом, на вулицях якого нема жодного білборда.

РІШЕННЯ про демонтаж усіх великих рекламних щитів було ухвалено Золотоніською міськрадою ще кілька років тому. Такий крок депутати аргументували тим, що білборди псували естетику міста, їхні власники погано стежили за станом щитів, у «міжвиборчий» період вони здебільшого простоювали без будь-яких зображень, бо не було попиту на рекламні послуги.

Повністю ж позбутись усіх рекламних конструкцій вдалося тільки зараз. «Мусили дочекатись закінчення терміну оренди землі під білборди, — пояснює секретарка міської ради Наталія Сьомак. — Дехто уклав договір на кілька років, тож не можна було вимагати демонтажу білбордів завчасу».

Як альтернативу щитам влада запропонувала рекламодавцям користуватися сітілайтами, які являють собою невеликі конструкції з підсвічуванням.

Містяни до такого нововведення поставились по-різному. Більшість — позитивно, бо вважає, що білборди захаращували населений пункт, затуляли пам’ятки архітектури, відвертали увагу водіїв під час руху. До того ж за неналежного догляду вони ставали небезпечними — могли впасти, когось травмувати або розтрощити автомобіль.

Дехто з місцевих жителів поставився до цього байдуже або ж вважає, що є набагато нагальніші проблеми, ніж боротьба з білбордами.

А в місцевих політичних колах побутує своя версія. Подейкують, таким чином міський голова позбавив своїх політичних опонентів площі для розміщення передвиборної агітації.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Рекордний урожай
Читати
Почали з «вогником»
Читати
Палала пам’ятка архітектури
Читати
До зими майже готові
Читати
Чергові пропозиції
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове