Архів
Вівторок,
7 вересня 2021 року

№ 66 (19914)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Йосиф Зісельс, правозахисник, радянський дисидент.

Росія прагне довести світу, що Україна не є державою, українців як народу не існує. І всі вони антисеміти, екстремісти й неонацисти. На тлі цього з’явився російський проєкт «Меморіал Голокосту «Бабин Яр». Його прихильники намагаються вдавати, що всі їх підтримують. Однак були тисячі підписів під зверненням до Зеленського із закликом підтримати український проєкт меморіалізації Бабиного Яру. Але Президент уже рік під впливом керівника свого Офісу Андрія Єрмака вперто захищає російський. Не знаю, чи він узагалі прочитав листа, якого підписали 750 осіб — Герої України, академіки, дисиденти. Цього року в бюджеті передбачено 60 мільйонів гривень на добудову музею жертв Бабиного Яру — частини української концепції. Жодної копійки досі не дали, а кремлівському проєкту — зелена вулиця.

Про що казати, якщо за два роки ця влада не спромоглася призначити віцепрем’єра з гуманітарних питань. А націю створюють саме гуманітарні аспекти, а не економіка чи юриспруденція. Не сформовано політики пам’яті. Література, мова, історія — керманичі цим не цікавляться. Лише прагнуть створити консолідовану вертикаль: єдність парламенту й Кабміну, — щоб ділити гроші.

Миру нема. Корупція не подолана. Олігархи не поборені. Тарифи підвищуються. Україні загрожують не радикали, а популісти, тобто брехуни. Обіцяють те, що не здатні зробити.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Рекордний урожай
Читати
Почали з «вогником»
Читати
Палала пам’ятка архітектури
Читати
До зими майже готові
Читати
Чергові пропозиції
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове