Архів
П’ятниця,
20 серпня 2021 року

№ 62 (19910)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Окупований Крим

Кримська платформа — шлях до деокупації

Григорій РУДЬ.

«МИ вітаємо саміт Кримської платформи, який Україна проведе в Києві і де Сполучені Штати та інші члени міжнародної спільноти підтримають Україну в заклику до Росії припинити окупацію Криму, який сьогодні та завжди буде українською суверенною територією, незважаючи на те, скільки разів Кремль заявлятиме інакше», — мовиться в заяві тимчасово повіреної США в ОБСЄ Кортні Остріан. Про це повідомляє сайт Voanews.

Установчий саміт Кримської платформи за участі лідерів іноземних держав відбудеться 23 серпня ц. р. В ньому планують взяти участь 38 представників різних країн, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

А Лавров знай ірже по-своєму

МІНІСТР закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав установчий саміт Кримської платформи шабашем. Цю заяву він зробив у ході зустрічі з учасниками арткластера «Таврида», пише ТАСС.

«Через тиждень відбудеться черговий шабаш — Кримська платформа, на якій Захід продовжуватиме пестувати неонацистські, расистські настрої сучасної української влади», — сказав він. Також Лавров заявив, що Захід «заохотив переворот у Києві».

Нищать усе, що під руку потрапляє

УКРАЇНА направляє в Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду Гааги аналітичну інформацію про злочини Росії проти культурної спадщини в окупованому Криму. Про це повідомила Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

«Знищення унікальних об’єктів культурної спадщини людства є таким же незворотним злочином, як і позбавлення людини життя. Адже один зі способів припинити існування народу — це знищити його культуру та історію. Це тонкі матерії, але дуже вагомі для самоідентичності нашої держави», — наголосила генпрокурорка. Докази генпрокуратура збирала разом із експертами з міжнародного гуманітарного та міжнародного кримінального права.

Перетворюють Крим на діжку з порохом

РОСІЙСЬКІ війська в окупованому Криму вже кілька років можуть мати ядерну зброю. Ще 2015-го там були помічені представники управління російського Генштабу, яке відповідає за зберігання і розміщення ядерного озброєння. Про це заявив дорадник української делегації в ТКГ Олексій Арестович в ефірі телеканалу «Україна 24».

Пан Арестович, коментуючи слова віцепрем’єр-міністра Олексія Резнікова про підготовку РФ до розгортання в Криму ядерної зброї, припустив, що вона там вже давно є.

Ще одна катастрофа, нафтова

ВЕЛЕТЕНСЬКА нафтова пляма, що утворилася внаслідок масштабного розливу нафти в районі Новоросійська на узбережжі Чорного моря, мігрує до окупованого Росією Криму, повідомляє «Ракурс».

Трагедія сталася 7 серпня під час закачування сировини на грецький танкер Minerva Symphony. Спочатку керівництво Каспійського трубопровідного консорціуму стверджувало, що розмір плями становить близько 200 кв. м. Згодом учені з’ясували реальні масштаби катастрофи у Чорному морі — розмір масляної плями від розливу сягає майже 80 кв. км. Всесвітній фонд дикої природи б’є на сполох!

Півострів завалили сміттям

ТРИ міста в окупованому Криму перетворилися на смітник — Феодосія, Керч і Судак. Голова окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов заявив про необхідність звільнення голови Крим-енергоресурсу. Про це повідомляє Depo.Крим із посиланням на російські ЗМІ.

У смітті потопає і столиця півострова — Сімферополь. А от у Керчі після потопу тижнями на вулицях лежать викинуті меблі й інше сміття, яке не поспішають вивозити. Ба більше, адміністрація погрожує жителям штрафами за складання сміття у непередбачених для цього місцях. Така ситуація утримується з липня.

Божевілля у поліцейській формі

МИТРОПОЛИТ Сімферопольський і Кримський Православної церкви України Климент у коментарі Крим.Реалії назвав «кричущим беззаконням і аморальністю» дії російських силовиків, що зірвали богослужіння в монастирі Святого Димитрія Солунського в Білогірському районі, а також виклик до суду настоятеля монастиря архімандрита Даміана. За словами митрополита Климента, адвокати вже готують матеріали до ЄСПЛ.

«Те, що відбулося за останній тиждень, — це кричуще беззаконня і кричуща аморальність... Коли під час богослужіння вриваються до церкви, заходять у вівтар, виганяють усіх людей на вулицю — це вже межує просто з якимось сатанинським божевіллям», — обурився він.

Множаться швидше, ніж хрущі

НАСЕЛЕННЯ окупованого Севастополя становить більш ніж пів мільйона осіб. За два останні роки окупанти завезли в місто понад 60 000 росіян. Про це сказав так званий губернатор міста Михайло Развожаєв на зустрічі з президентом РФ.

«У нас зараз 509 тисяч за статистикою, а розраховували на 350», — заявив Развожаєв, додавши, що окупаційному «уряду» міста довелося багато технічних рішень міняти: «Демографічний приріст 60 000 за останні два роки». «Більше, ніж у Сочі постійного населення», — зауважив Путін.

Винзаводи йдуть із молотка

ОКУПАЦІЙНА «держрада» Криму погодила продаж на аукціоні «державного унітарного підприємства «Кримський виноробний завод», що в Джанкойському районі. Про це йдеться в «постанові», прийнятій на місцевій сесії.

На торги виставлять 39 будівель підприємства (компресорні, сховища, розливний цех, контора і т.п.). Цілком імовірно, що й на це підприємство очікує доля заводу шампанських вин «Новий світ» і винзаводу «Масандра».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Аграрії у лідерах
Читати
Гадали — на мрію, а вийшло — на їжу
Читати
Передчасне прощання з літом
Читати
Серед найпопулярніших філологія, право і комп’ютерні науки
Читати
Колекторів поменшає
Читати
Працелюбні, ще й дешевше обходяться
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове