Архів
П’ятниця,
20 серпня 2021 року

№ 62 (19910)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Знову наступ на Бабин Яр

Олег ГРИГОРЕНКО.

ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИЙ навчальний заклад «Спортивно-технічний центр «Відродження», що перебуває у підпорядкуванні міської організації Товариства сприяння обороні України, оприлюднив звернення «До небайдужих співвітчизників» із закликом про підтримку. «Мер Києва Кличко та його перший заступник Кулеба всіляко чинять тиск на нас, примушуючи продати будівлю спортивно-технічного центру «Відродження» в інтересах скандального російського фонду «Бабин Яр», який фінансують російські олігархи Фрідман і Хан…» — йдеться у зверненні. Водночас директор центру Андрій Семидідько опублікував відео, на котрому видно, як група молодиків у супроводі працівників Нацполіції, маючи нібито відповідний припис столичного КП «Благоустрій», демонтувала паркан навколо території центру.

Наша газета не раз розповідала про те, що в київському урочищі Бабин Яр заходилися зводити однойменний меморіал за гроші російських спонсорів, ідею і концепцію якого більшість вітчизняних істориків і небайдужа громадськість називають антиукраїнськими. Навіщо ж розпорядникам скандального будівництва приміщення, що знаходиться за адресою вулиця Юрія Іллєнка, 46-а (це колишня Мельникова)? Замало, напевно, російським «благодійникам» землі фактично у центрі столиці, яку їм свого часу офіційно передали на побудову меморіалу. Їхні бізнес-апетити зростають, вже спаплюжено православне кладовище, а тепер іде наступ на прилеглі території, зокрема й на ділянку довкола СТЦ «Відродження». А чому б і ні, коли Київська міська рада потурає, еге ж?

Тим часом центр позивається у судах до Київміськради — домагається визнання свого права постійного користування земельною ділянкою та скасування рішення Київського господарського суду про її передачу в розпорядження фонду меморіалу «Бабин Яр». Поки що безуспішно, на жаль. За даними Опендатабот, судовий реєстр налічує вже 16 рішень у цій справі. Небагатій громадській організації зі статутним капіталом «0 гривень», яка перебуває під крилом такого ж небагатого Товариства сприяння обороні України, ясна річ, важко тягатись із київськими можновладцями, які у розпал російської агресії на Донбасі ллють воду на «кремлівський млин», до того ж удаючись до відвертого рейдерства під прикриттям «приписів».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Аграрії у лідерах
Читати
Гадали — на мрію, а вийшло — на їжу
Читати
Передчасне прощання з літом
Читати
Серед найпопулярніших філологія, право і комп’ютерні науки
Читати
Колекторів поменшає
Читати
Працелюбні, ще й дешевше обходяться
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове