Архів
П’ятниця,
20 серпня 2021 року

№ 62 (19910)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Захоплення стало професією

Віктор МАРУЩЕНКО.

м. Лубни

Полтавської області.

Фото автора.

КАНДИДАТ у майстри спорту Вадим Лютий займається боксом з одинадцяти років. Відтоді своєму захопленню, яке стало професією, не зраджує.

— Шлях у великий бокс мені відкрив видатний боксер і тренер майстер спорту Олександр Петрович Косолап, — розповідає Вадим Вадимович Лютий. — Він прищепив мені любов до цього виду спорту, навчив не пасувати перед труднощами, наполегливо працювати і йти до мети. Спасибі долі, що звела мене з цією непересічною особистістю, талановитим тренером. Завдяки йому я сформувався як професійний боєць на рингу і, сміливо можу сказати, — як чоловік.

Коли в 1990-х роках Вадим переїхав із Решетилівки до Лубен, то тривалий час тренувався самостійно, адже в місті не було тоді спортивної секції відповідного напряму. Об’єднавшись із прихильниками боксу, він створив тут першу відповідну спортивну секцію. І хоч приміщення було не пристосоване, до секції поступово почала долучатися молодь. Лише 2003-го, відколи Вадим Лютий очолив молодіжну громадську організацію «Євроклуб-Лубни», спортсмени стали тренуватись у новенькому просторому залі з усім необхідним обладнанням. А з 2014 року в молодіжній організації діють, крім боксу, ще й секції бойового самбо та змішаних єдиноборств.

Підготувати професійного боксера — процес складний і довготривалий, що потребує цілковитої віддачі й від спортсмена, і від тренера. Тільки так можна досягти бажаного результату. А успіхи, повірте, не забарились. Талановиті вихованці героя нашої розповіді виборюють безліч нагород. Ось, скажімо, випускник МГО «Євроклуб-Лубни» Олег Приймачов є чемпіоном України, Європи і триразовим чемпіоном світу з таїландського боксу.

— Головна мета нашої роботи — фізичне і духовне виховання молоді, прищеплення їм патріотичного духу, — продовжує Вадим Лютий. — До речі, шестеро наших вихованців є учасниками бойових дій на Сході України. Вони гідно пройшли дорогами війни.

Крім фізичної складової, бокс має ще й інтелектуальну, в якій морально-вольові якості відіграють провідну роль. Професійний бокс — це високе мистецтво, а грубий бокс — потворність.

Разом зі своїми вихованцями тренер веде активну суспільну діяльність. Організовують різноманітні свята, заходи, їздять на екскурсії.

Навряд чи Вадим домігся б таких вагомих досягнень у спорті та житті, якби не дружина Олена, яка завше його підтримувала та надихала на перемогу, ощасливила двома донечками — його радістю і надією. Вадим Лютий вдячний також Олександрові Грицаєнку та Олегові Сазонову. За їхньої підтримки спортивне життя у місті перебуває на високому рівні.

А ще чоловік гордий за свого земляка Олександра Хижняка на прізвисько «Пол­тавський танк», який на Олімпійських іграх у Токіо виборов срібну медаль.

Версія для друку          До списку статтей
  • З роси й води

З повагою рідні,

друзі, колеги.

м. Хмельницький.

ДИТИНСТВО і юність Миколи Петрова минули в селі Бражинці, що в Полонському районі Хмельниччини. Батькам син завдячує звичкою вставати до зорі й трудитися не покладаючи рук. Закінчив спершу училище, затим технікум, інженерно-будівельний інститут. Відтак пов’язав свою долю з будівництвом, працював на різних посадах у тресті «Хмельницькбуду». Зарекомендував себе ініціативним, ціле­спрямованим і наполегливим співробітником. Тому незабаром був висунутий на посаду головного інженера обласного об’єднання будівельних матеріалів. Десятки років очолював Центр сертифікації будівельних матеріалів. Звів у рідному селі церкву, створив сільський музей.

Нещодавно життєвий поріг цієї щедрої на добро людини 75-й раз озолотило сонячне проміння. З чим ми вітаємо знаного на Поділлі будівельника. Доброго вам здоров’я, Миколо Андрійовичу, як кажуть, із роси й води в день ювілею і на многії літа. Божого вам благословення.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове