Архів
Вівторок,
10 серпня 2021 року

№ 59 (19907)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Ну і ну!

«Цар, просто Цар»

Галина ВЕРНИГОРА.

У СІМ’Ї щаслива подія — народилася дитина. Вибір для неї імені є правом батьків. За даними Мін’юсту, більшість татусів і матусь віддають перевагу звичним для краю і національних традицій іменам. Так, у першому півріччі 2021 року найпопулярнішими іменами новонароджених дівчаток стали Анна, Софія, Марія, Вікторія, Дар’я, Вероніка, Поліна; хлопчиків — Артем, Олександр, Максим, Богдан, Назар, Дмитро.

Щоправда, вистачає й таких батьків, які вирішили виявити оригінальність у виборі імені для свого малюка. Серед рідкісних чоловічих імен першого півріччя 2021 року такі: Ахіллес, Ізмаїл, Принц, Одіссей, Тамерлан, Осман, Соломон, Еней, Цар, Мойсей, Рожден, Варфоломій, Куонг Кионг, Сулейман, Ксенофонт, Златослав. Серед жіночих — Октавія, Феліція, Меліса, Божена, Весняна, Камільєна, Кассандра, Мальвіна, Санта, Квітослава, Сапфіра, Тіша, Юнона, Афіна, Есмеральда, Мадонна, Жасмін, Іскра, Златослава, Квітка, Імпєрія, Росінка, Флорентіна, Герда, Мелодісон, Іллінка, Аврора.

До речі, за останні кілька років судам у різних країнах світу не раз доводилося втручатися в родинні справи і оскаржувати вибір батьків. Так, у Франції заборонили ім’я Нутелла, у Великій Британії — Ціанід, а в Новій Зеландії ухвалили рішення взяти під опіку соціальної служби дівчинку, яку батьки назвали «Талула з Гавайських островів, яка танцює хулу», чиновники мали обрати для неї звичайне ім’я.

У деяких державах правила найменування дитини закріплені законодавчо. В Ісландії, наприклад, батьки мають обирати ім’я із затвердженого урядом списку, у Німеччині воно повинно чітко вказувати на стать дитини.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Під вартою
Читати
Заплатять усі
Читати
Догосподарювалися
Читати
Державі залишать дещицю
Читати
Пішов митець
Читати
Готуються до третьої хвилі
Читати
Гречка здешевшає?
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове