![]()
Цілюща каша Віталій ЯЦЕНТЮК, проктолог.
СКЛЯНКУ цільнозернової пшениці добре промити, засипати в каструлю, влити пів літра холодної води, довести до кипіння й тримати на вогні 3 хвилини під кришкою. Зняти з плити, закутати в ковдру на годину. За цей час зерно встигне розпаритися, але лише частково. Знову довести його до кипіння, відразу зняти з вогню й ще раз закутати в ковдру на 3 години, можна й на всю ніч. Цей напівфабрикат змолоти на м’ясорубці, викласти на сковорідку, додати частину відвару з каструлі, посолити за смаком, покласти шматочок вершкового масла, дрібно нарізану цибулю, краще зелену (ріпчасту можна дрібно натерти на тертці), прогріти все це на слабкому вогні й подавати до столу гарячим. За пів місяця вживання така каша справить позитивний уплив на нервову та серцево-судинну системи, позбавить безсоння, з’явиться блиск у волосся, зміцняться зуби, налагодиться робота травного тракту, зникнуть закрепи. При цьому ви забудете про хліб, печиво, тістечка. Вашу зрослу активність, помолоділі фігуру й обличчя помітять та гідно оцінять близькі й друзі. Кашу можна вживати на сніданок чи на вечерю. Краще як монопродукт. |