Вівторок, 20 липня 2021 року № 53 (19901)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19901/print.php?n=49396

Помити і просушити

Відповідаємо на запитання нашого читача Михайла Мітяя із Херсонщини.

У разі, коли картоплю вибирають з вологої землі і вона лишається брудною, то її доцільно ще й помити. Після просушування на ній дуже добре виявляються всі недоліки — пошкодження шкідниками і хворобами. Такі бульби зберігаються надійніше — взимку підгнивань немає. Якщо вони призначені для посадки, то їх варто ще й прозеленити, тобто викласти на світло, але не під прямі сонячні промені. Якщо ж картопля має споживче призначення, то важливо її остудити до мінімальної температури, яка лише може бути досягнута нині.

Важливо, щоб погріб також був підготовлений відповідно — видалені торішні запаси і за потреби продезінфікований, а стіни провапновані. За можливості його також просушують та провітрюють — тримають відкритим за сухої погоди.